Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kávové marcipánové zrná: nepečená sviatočná dobrota s jemnou horkosťou kávy

Kávové marcipánové zrná: nepečená sviatočná dobrota s jemnou horkosťou kávy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kávové marcipánové zrná: nepečená sviatočná dobrota s jemnou horkosťou kávy Foto: depositphotos.com
reklama:

Káva a marcipán – dve chute, ktoré sú samy o sebe výrazné, no keď sa spoja, vznikne nevšedná sladkosť s elegantným nádychom.

Kávové zrná patria medzi drobné cukrovinky, ktoré pôsobia luxusne, hoci sa pripravujú rýchlo a bez zbytočných zložitostí. Ak ste sa im doteraz vyhýbali, pretože pôsobia komplikovane, možno práve teraz zmeníte názor.

Horkosť kvalitnej kávy a jemná mandľová sladkosť marcipánu vytvárajú lahodnú kombináciu, ktorá má svoju intenzitu aj šmrnc. Mnohí pri prvom pohľade nadobudnú pocit, že ide o prácne cukrovinky, no keď si prejdete jednotlivé kroky, zistíte, že príprava je v skutočnosti veľmi jednoduchá a navyše aj príjemne kreatívna.

Suroviny, ktoré budete potrebovať

Väčšinu ingrediencií máte pravdepodobne doma; ak nie, pôjde najskôr o sušené mlieko či mandľovú príchuť.

Marcipánová vrstva

  • 150 g práškového cukru
  • 150 g polotučného sušeného mlieka
  • 1 lyžica oleja
  • 2 lyžice medu
  • 3–4 lyžice vody
  • mandľové aróma

Kávové jadro

  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 3 lyžice mletej kávy
  • 3 lyžice kakaa
  • 8 lyžíc zmäknutého masla
  • 8 lyžíc Solamylu

Poleva

  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 plátok 100 % tuku

Postup prípravy krok za krokom

1. Základná marcipánová hmota

V miske zmiešajte sušené mlieko a cukor, pridajte med, olej, trochu vody a niekoľko kvapiek mandľového arómu. Rukami vypracujte jemnú, mäkkú hmotu – mala by byť tvárna, podobná klasickému marcipánu.

2. Kávová plnka

Zmäknuté maslo prepojte s cukrom, mletou kávou, kakaom a Solamylom. Keď je zmes kompaktná, odložte ju do chladu, aby stuhla a dalo sa s ňou pohodlne pracovať.

3. Tvarovanie drobných zrniek

Z vychladnutej tmavej hmoty vytvárajte malé valčeky alebo guľky. Každý kúsok obaľte pripraveným „marcipánom“ a dotvarujte ho do podoby kávového zrnka. Typickú ryhu uprostred vytvoríte páratkom alebo hranou príborového noža.

Tip: Ak máte radi výraznejšiu kávovú chuť, môžete zrnká vytvarovať aj bez marcipánového obalu – iba z tmavej zmesi.

4. Čokoládová bodka na záver

Zrnká ponorte do rozpustenej čokoládovej polevy so stuženým tukom, nechajte zaschnúť a hotové sladkosti odložte stuhnúť. A to je všetko – nepečené cukrovinky môžete podávať.

Elegantná sladkosť, ktorá nikdy neomrzí

Kávové zrná sú presne ten typ maškrty, ktorý v sebe spája nostalgiu s moderným vzhľadom. Lesklý povrch a drobný tvar pôsobia veľmi dekoratívne, takže skvelo doplnia sviatočné prestieranie. Navyše sa výborne darujú – stačí pekne zabaliť a máte originálny jedlý darček, ktorý určite poteší.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.