Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krehké mäso za 5 minút. Trik čínskych kuchárov je geniálny. Pozrite

Krehké mäso za 5 minút.
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krehké mäso za 5 minút. Trik čínskych kuchárov je geniálny. Pozrite Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Chcete mať istotu, že pripravované mäso bude vždy mäkké a krehké? Využite trik ázijských kulinárov, ktorý dokážu zaistiť, že mäsový pokrm sa vždy bude rozplývať na jazyku.

Máte niekedy obavy, že mäso, ktoré ste si zaobstarali, nebude po úprave dostatočne mäkké? Je pravda, že niektoré druhy sú tuhé aj po niekoľkohodinovej úprave. Avšak práve s tými vám pomôže vychytávka čínskych kuchárov, ktorým na to stačí jedna obyčajná ingrediencia, ktorú máte určite všetci doma. O ktorú konkrétne ide?

Ako na krehké mäso so skvelou omáčkou? Pozrite sa, ako ju varí Kubíček:

Dlhá doba prípravy

Pokiaľ máte čas, je možné mäso zmäkčiť samozrejme dlhou dobou varenia alebo dusenia. Aj v tomto prípade je však nutné držať sa istých zabehnutých pravidiel. Mäso duste čo najpomalšie, a to pri teplote medzi 70 až 95 °C.Tajomstvo čínskeho triku zaistí jedlá sóda

Na tuhé mäso sa stačí vyzbrojiť jedlou sódou. Ide totiž o bezpečný a účinný spôsob, ako ho zmäkčiť. Pokiaľ teda hľadáte vhodnú a jednoduchú metódu, jedlá sóda je skvelá voľba. Pomáha rozkladať v mäse bielkoviny, čo ho robí nielen mäkším, ale aj šťavnatejším.

Ako jedlú sódu použiť

Zmiešajte 1 lyžičku jedlej sódy s 1 šálkou vody. Umyté a pripravené mäso vložte do misky s touto zmesou a nechajte ho marinovať aspoň 30 minút, alebo aj dlhšie. Následne ho opláchnite v čistej vode a dôkladne osušte papierovou utierkou. Potom je možné mäso pripraviť bežným spôsobom podľa vášho obľúbeného receptu. Dávku jedlej sódy nezvyšujte, pretože mäso by mohlo byť horké.

Jedlá sóda na všetky druhy mäsa

Pomocou jedlej sódy zmäkčíte mäso ako na grilovanie, pečenie alebo dusenie. Môžete ju použiť aj na akékoľvek mäso, vrátane hovädzieho, bravčového, kuracieho a rýb.

Pomôže aj ovocie

Existuje aj niekoľko spôsobov, ako zmäkčiť mäso pomocou ovocia. Jedným z riešení je použiť druhy, ktoré obsahujú enzýmy, napríklad papáje alebo ananás. Pomáhajú totiž v mäse rozkladať bielkoviny, čo ho robí vo výsledku krehkejším a mäkším. Rovnako môžete použiť ovocie, ktoré obsahuje kyselinu, teda citrón alebo limetku. Kyselina totiž zase pomáha rozkladať kolagén.

Ako ovocie použiť

Zvolené ovocie nakrájajte na menšie kúsky a vložte ho do misy spoločne s mäsom na dobu aspoň 30 minút. Potom mäso opláchnite, osušte papierovou utierkou a môžete pripravovať podľa bežného postupu varenia.

Zdroje: www.svetkreativity.cz, www.prostreno.cz, www.apetitonline.cz, www.ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.