Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Krémové morčacie prsia na póre a šampiňónoch

Krémové morčacie prsia na póre a šampiňónoch
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové morčacie prsia na póre a šampiňónoch Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Morčacie prsia majú povesť nudného a suchého mäsa. Je nezaslúžená: keď ich správne pripravíte a doplníte bohatou smotanovou omáčkou so šampiňónmi a pórom, milo vás prekvapí.

Ingrediencie pre:
4 porcie

700 g morčacích pŕs
1 ks póru
200 g šampiňónov
5 lyžíc oleja
1 téglik smotany na šľahanie
2 lyžičky horčice
1 lyžička soli
1 štipka korenia

Postup
01.

Z póru odrežte korienky, odstráňte ovädnuté listy a poriadne ho umyte v studenej vode – najviac nečistôt sa drží v miestach, kde svetlá časť prechádza do zelenej. Nechajte ho dobre odkvapkať a nakrájajte na kolieska. Vlhkým obrúskom utrite šampiňóny a nakrájajte ich na tenšie plátky. Morčacie prsia umyte, dobre osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.

02.

Vo väčšej hlbšej panvici rozpáľte asi 4 lyžice oleja. Plátky mäsa veľmi ľahko naklepte (postačia aj kĺby prstov), osoľte a okoreňte z oboch strán a vložte do rozpáleného oleja. Opečte ich z oboch strán do svetlo hnedej farby, tenkým plátkom postačí 3–4 minúty z každej strany. Opečené mäso vyberte z panvice a nechajte chvíľu bokom.

03.

Do uvoľnenej panvice kvapnite ešte trochu oleja a vsypte nakrájané šampiňóny. Osoľte, okoreňte a opečte ich dohneda. Huby pustia po chvíli trochu vody, ktorá začne uvoľňovať prípečky z dna panvy, pomôžte im aj vareškou. Až budú šampiňóny opečené, prihoďte do panvice asi dve tretiny póru, pridajte horčicu a krátko premiešajte v horúcom tuku.

Tip: Ak máte radi cesnak, môžete pridať do panvice spoločne s pórom dva prelisované strúčiky.

04.

K opečenej zelenine vlejte smotanu a stiahnite plameň na veľmi mierny. Do panvice vráťte mäso aj so šťavou, ktorú pustilo, pridajte poslednú tretinu póru a už len 2–3 minútky spoločne prehrejte.

Tip: Keď máte po ruke čerstvé bylinky, pridajte ich do omáčky. Skvelý bude tymian aj rozmarín.

Ako príloha sa k tomuto jedlu najviac hodia cestoviny alebo si k omáčke uvarte ryžu guľatu Mánya. Nikdy nič nepokazí ani najlepšia zemiaková kaša alebo rýchla zemiaková knedľa ako od babičky.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.