Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Krémové morčacie prsia na póre a šampiňónoch

Krémové morčacie prsia na póre a šampiňónoch
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Krémové morčacie prsia na póre a šampiňónoch Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Morčacie prsia majú povesť nudného a suchého mäsa. Je nezaslúžená: keď ich správne pripravíte a doplníte bohatou smotanovou omáčkou so šampiňónmi a pórom, milo vás prekvapí.

Ingrediencie pre:
4 porcie

700 g morčacích pŕs
1 ks póru
200 g šampiňónov
5 lyžíc oleja
1 téglik smotany na šľahanie
2 lyžičky horčice
1 lyžička soli
1 štipka korenia

Postup
01.

Z póru odrežte korienky, odstráňte ovädnuté listy a poriadne ho umyte v studenej vode – najviac nečistôt sa drží v miestach, kde svetlá časť prechádza do zelenej. Nechajte ho dobre odkvapkať a nakrájajte na kolieska. Vlhkým obrúskom utrite šampiňóny a nakrájajte ich na tenšie plátky. Morčacie prsia umyte, dobre osušte a nakrájajte na plátky hrubé asi 1 cm.

02.

Vo väčšej hlbšej panvici rozpáľte asi 4 lyžice oleja. Plátky mäsa veľmi ľahko naklepte (postačia aj kĺby prstov), osoľte a okoreňte z oboch strán a vložte do rozpáleného oleja. Opečte ich z oboch strán do svetlo hnedej farby, tenkým plátkom postačí 3–4 minúty z každej strany. Opečené mäso vyberte z panvice a nechajte chvíľu bokom.

03.

Do uvoľnenej panvice kvapnite ešte trochu oleja a vsypte nakrájané šampiňóny. Osoľte, okoreňte a opečte ich dohneda. Huby pustia po chvíli trochu vody, ktorá začne uvoľňovať prípečky z dna panvy, pomôžte im aj vareškou. Až budú šampiňóny opečené, prihoďte do panvice asi dve tretiny póru, pridajte horčicu a krátko premiešajte v horúcom tuku.

Tip: Ak máte radi cesnak, môžete pridať do panvice spoločne s pórom dva prelisované strúčiky.

04.

K opečenej zelenine vlejte smotanu a stiahnite plameň na veľmi mierny. Do panvice vráťte mäso aj so šťavou, ktorú pustilo, pridajte poslednú tretinu póru a už len 2–3 minútky spoločne prehrejte.

Tip: Keď máte po ruke čerstvé bylinky, pridajte ich do omáčky. Skvelý bude tymian aj rozmarín.

Ako príloha sa k tomuto jedlu najviac hodia cestoviny alebo si k omáčke uvarte ryžu guľatu Mánya. Nikdy nič nepokazí ani najlepšia zemiaková kaša alebo rýchla zemiaková knedľa ako od babičky.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.