Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Kuracie pečienky na cibuli: rýchle, lacné a neuveriteľne chutné jedlo

Kuracie pečienky na cibuli: rýchle, lacné a neuveriteľne chutné jedlo
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Kuracie pečienky na cibuli: rýchle, lacné a neuveriteľne chutné jedlo Foto: depositphotos.com
reklama:

Kuracie pečienky patria medzi jedlá, ktoré si mnohí spájame s domácou kuchyňou našich starých mám. Niekomu evokujú školské obedy, iní ich doma nikdy nejedli. Pravda však je, že správne pripravené pečienky sú jemné, voňavé a veľmi príjemne zasýtia. Navyše ich pripravíte doslova za pár minút.

Prečo siahnuť po vnútornostiach?

Hoci dnes na tanieroch dominujú kuracie prsia či stehná, vnútornosti si zaslúžia viac pozornosti. Okrem toho, že patria k najlacnejším druhom mäsa, sú plné vitamínov a minerálov. Kým kedysi sa jedávali bežne, v modernej kuchyni na ne ľudia trochu pozabudli. V posledných rokoch sa však vracajú do módy – najmä vďaka trendu spracovania celého zvieraťa, teda „od nosa po chvost“.

Ako sa pečienky pripravujú

Pečienky sa hodia na rýchlu tepelnú úpravu. Dlhé varenie im nesvedčí – stvrdnú a zhorí aj ich jemná chuť. Najčastejšie sa preto krátko opekajú na panvici, obalia do trojobalu alebo dusia s cibuľou. V niektorých receptoch sa k nim pridáva aj smotana, ktorá ich chuť ešte zjemní.

Druhy pečienok a ich chuť

  • Bravčové – väčšie, výrazné a intenzívnejšie.

  • Hovädzie – tmavé, trochu tuhšie, odporúča sa ich pred varením namočiť do mlieka.

  • Teľacie – lahôdka, sú krehké a veľmi jemné.

  • Kuracie – malé, mäkké, mierne nasladlé a veľmi obľúbené, keďže chutia aj ľuďom, ktorí inak vnútornosti nemusia.

Kuracie pečienky – najjednoduchšia voľba

S kuracími pečienkami sa pracuje ľahko – nemajú hrubé žily ani prerastené časti, takže ich stačí rýchlo očistiť. Nie je nutné ich namáčať do mlieka, stačí opláchnuť studenou vodou a osušiť. Najdôležitejšie pravidlo: soľ pridávajte až na konci. Ak by ste ich osolili hneď, zbytočne by stvrdli.

Recept na kuracie pečienky na cibuli s ryžou guľatou Mánya

Potrebujeme:

  • 300 g kuracích (alebo morčacích) pečienok

  • 1 väčšiu cibuľu

  • 1 a ½ lyžice oleja či masti

  • soľ, čierne korenie, drvenú rascu

  • 1 a ½ – 2 lyžice hladkej múky

  • trochu vývaru z hydiny

  • 200 g ryže guľatej Mánya

  • 1 lyžicu oleja na prípravu ryže guľatej Mánya

Postup:

  1. ryža guľatá Mánya: Prepláchnutú ryžu guľatu Mánya vložte do hrnca, zalejte približne 350 ml horúcej vody, pridajte soľ a olej. Zakryte a varte, kým sa voda neabsorbuje. Hotovú ryžu guľatu Mánya načechrajte vidličkou.

  2. Pečienky: Cibuľu nakrájajte na malé kúsky, pečienky rozrežte na väčšie časti. Na panvici zohrejte tuk, osmažte cibuľu do zlata, pridajte pečienky, korenie a rascu. Krátko orestujte a podlejte vývarom.

  3. Omáčka: V troche vody rozmiešajte múku a vlejte do panvice. Varíme pomaly asi 15 minút, občas premiešame.

  4. Dokončenie: Konzistenciu šťavy doladíme podľa chuti – buď zriedime vývarom, alebo necháme zhustnúť. Tesne pred podávaním osolíme.

Podávajte s čerstvo uvarenou ryžou guľatou Mánya.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.