- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Kuracie stehná v červenej kari omáčke z jednej panvice
Kuracie stehná v červenej kari omáčke z jednej panvice
Exotika počas chvíľky. Kuracie prsia v kari omáčke vám vytrhnú tŕň z päty, nielen keď nemáte na prípravu pokrmu príliš času, ale aj vo chvíli, keď sa pred rodinou chcete blysnúť originálnym pokrmom.
Ingrediencie pre:
2 porcie
2 ks horných kuracích stehien
4 štipky soli
1/4 lyžičky čerstvého mletého korenia
1,5 lyžice repkového oleja
1 ks cibuľa
2 lyžičky červenej kari pasty
250 ml kokosového mlieka
1 lyžica citrónovej šťavy
100 g čerstvých fazuľových strukov
1 štipka soli
1 hrsť čerstvého koriandra
1 štipka chilli vločiek
Postup:
Jedna panvica stačí a môžete mať perfektné jedlo, ktoré v tej istej panvici bude aj pekne vyzerať pri servírovaní. Pokrm môžete pripraviť aj vo verzii so zeleným karí. Ak ste nezohnali zelené fazuľky, nahraďte ich napríklad brokolicou alebo karfiolom. Podávajte ideálne s ryžou guľatou Mánya alebo kúskom pečiva. Môžete siahnuť po indických plackách a tortillách.
01.
Kuracie stehná zo všetkých strán osoľte a okoreňte.
02.
V panvici, ideálne tej, ktorú môžete umiestniť do rúry, rozohrejte olej a stehná kožou dole opečte do zlatohnedej farby. Bude to trvať asi 8-12 minút. Potom kliešťami preložte na tanier opečenou kožou nahor.
03.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a vo výpeku restujte dozlatista. Pridajte karí pastu a asi pol minúty miešajte. Vlejte do panvice kokosové mlieko, citrónovú šťavu a vodu alebo zeleninový vývar, zľahka osoľte a miešajte, kým sa kari pasta nerozplynie.
04.
Do panvice pridajte zelené fazuľky zbavené stopiek. Vložte dovnútra mäso (kožou hore).
05.
Preložte celú panvicu do rúry vyhriatej na 190 ° C a pečte 45-50 minút.
06.
Podávajte posypané čerstvým koriandrom, môžete posypať vločkami sušeného chilli podľa chuti. Servírujte s ryžou guľatou Mánya.
Zdroj: www.prozeny.cz