Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lacná hrachová polievka s klobásou aj zeleninou

Lacná hrachová polievka s klobásou aj zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lacná hrachová polievka s klobásou aj zeleninou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Možno už ste zaznamenali iniciatívu Skromné jedlo, ktorá sa snaží poukázať na drsnú realitu mnohých rodín, ktoré musia počítať, aké potraviny si pre seba a svoje deti ešte môžu dovoliť. A dnešná krémová hrachovka s mnohými obmenami je jedným takýmto receptom!

Budete potrebovať

250 ml deleného žltého hrachu
1/2 nôžky pikantnej klobásy
1 ks cibuľa
2 ks mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica údené papriky
2 ks bobkového listu
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica majoránky
1 lyžička soli
1 štipka korenia

Postup

01.

Hrach vopred namočte na 4 hodiny do vody, aby napučal, tým si značne skrátite dobu varenia a ušetríte tak čas aj peniaze za energiu. Použiť môžete aj celý zelený hrach, ten však namočte už deň vopred.

02.

Klobásu nakrájajte na čo najtenšie kolieska a nechajte ich pomaly v hrnci, v ktorom chcete polievku variť, vyškvariť. Keď sú kolieska pekne opečené, dierovanou lyžicou ich vyberte bokom (a vlastným telom chráňte pred tými, ktorí chcú ujedať). Klobásu môžete vynechať a zeleninu opiecť na masti, ale údenina polievku pekne vonia.
03.

Na vyškvarenom tuku (ak by ho bolo málo, pridajte trochu masti) 10 minút dozlatista opekajte kocky cibule a polkolieska mrkvy. Potom vmiešajte nasekaný cesnak a údenú papriku, nechajte len pár sekúnd rozvoňať a zalejte 800 ml vody alebo vývaru. Pridajte bobkový list a scedený hrach, osoľte a pod pokrievkou povarte domäkka.

04.

Vyhoďte bobkové listy a tyčovým mixérom rozmixujte domäkka. Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a majoránom, do hrnca vráťte opečenú klobásu, ešte chvíľku prehrejte a môžete podávať.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.