Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lacná hrachová polievka s klobásou aj zeleninou

Lacná hrachová polievka s klobásou aj zeleninou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lacná hrachová polievka s klobásou aj zeleninou Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Možno už ste zaznamenali iniciatívu Skromné jedlo, ktorá sa snaží poukázať na drsnú realitu mnohých rodín, ktoré musia počítať, aké potraviny si pre seba a svoje deti ešte môžu dovoliť. A dnešná krémová hrachovka s mnohými obmenami je jedným takýmto receptom!

Budete potrebovať

250 ml deleného žltého hrachu
1/2 nôžky pikantnej klobásy
1 ks cibuľa
2 ks mrkvy
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica údené papriky
2 ks bobkového listu
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžica majoránky
1 lyžička soli
1 štipka korenia

Postup

01.

Hrach vopred namočte na 4 hodiny do vody, aby napučal, tým si značne skrátite dobu varenia a ušetríte tak čas aj peniaze za energiu. Použiť môžete aj celý zelený hrach, ten však namočte už deň vopred.

02.

Klobásu nakrájajte na čo najtenšie kolieska a nechajte ich pomaly v hrnci, v ktorom chcete polievku variť, vyškvariť. Keď sú kolieska pekne opečené, dierovanou lyžicou ich vyberte bokom (a vlastným telom chráňte pred tými, ktorí chcú ujedať). Klobásu môžete vynechať a zeleninu opiecť na masti, ale údenina polievku pekne vonia.
03.

Na vyškvarenom tuku (ak by ho bolo málo, pridajte trochu masti) 10 minút dozlatista opekajte kocky cibule a polkolieska mrkvy. Potom vmiešajte nasekaný cesnak a údenú papriku, nechajte len pár sekúnd rozvoňať a zalejte 800 ml vody alebo vývaru. Pridajte bobkový list a scedený hrach, osoľte a pod pokrievkou povarte domäkka.

04.

Vyhoďte bobkové listy a tyčovým mixérom rozmixujte domäkka. Dochuťte čerstvo mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a majoránom, do hrnca vráťte opečenú klobásu, ešte chvíľku prehrejte a môžete podávať.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.