Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodná mrkvovo-zelerová pomazánka: Rýchla, jednoduchá a plná chuti

Lahodná mrkvovo-zelerová pomazánka: Rýchla, jednoduchá a plná chuti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodná mrkvovo-zelerová pomazánka: Rýchla, jednoduchá a plná chuti Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte chutnú a zdravú pomazánku, ktorá je hotová za pár minút, vyskúšajte túto mrkvovo-zelerovú verziu. Vďaka jednoduchým surovinám a rýchlej príprave je skvelou voľbou na raňajky, ľahkú večeru alebo pohostenie na oslavách. Výborne chutí na čerstvom chlebe aj ako náplň do jednohubiek.

Prečo si pripraviť zeleninovú pomazánku?

Zelenina v pomazánkach dodáva jedlu nielen sviežosť, ale aj množstvo prospešných látok. Mrkva a zeler sú bohaté na vlákninu a vitamíny, ktoré posilňujú imunitu a podporujú trávenie. Ich jemne sladkastá a aromatická chuť tvorí dokonalú kombináciu, ktorá vás príjemne prekvapí.

Čo budete potrebovať?

Na prípravu tejto pomazánky si nachystajte:

  • 2 väčšie mrkvy
  • 50 g zeleru
  • 50 g tvrdého syra (napr. eidam, gouda alebo parmezán)
  • 3 lyžice tatárskej omáčky alebo majonézy

Ako pomazánku dochutiť?

Ak preferujete jemnejšiu konzistenciu, môžete časť majonézy nahradiť kyslou smotanou, bielym jogurtom alebo lučinou. Milovníci intenzívnejších chutí môžu pridať štipku horčice, trošku citrónovej šťavy alebo strúčik cesnaku – no dávajte pozor, aby neprebil chuť zeleniny. Pre jemnú sladkastú nôtu môžete do pomazánky pridať trochu nastrúhaného jablka.

Postup prípravy

  1. Očistenú mrkvu a zeler nastrúhajte na jemno.
  2. Tvrdý syr postrúhajte a zmiešajte so zeleninou.
  3. Pridajte tatársku omáčku alebo majonézu a všetko dôkladne premiešajte.
  4. Pomazánku natierajte na čerstvý chlieb alebo použite ako základ na jednohubky.

Táto pomazánka je nielen chutná, ale aj ľahká na prípravu a plná prospešných látok. Vyskúšajte ju a objavte nové možnosti, ako si pochutiť na zeleninových pomazánkach!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.