Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lahodné tvarohové šišky: Nadýchané, vláčne a hotové za pár minút

Lahodné tvarohové šišky: Nadýchané, vláčne a hotové za pár minút
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodné tvarohové šišky: Nadýchané, vláčne a hotové za pár minút Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte jednoduchý a rýchly recept na sladkú pochúťku, tvarohové šišky sú skvelou voľbou. V porovnaní s klasickými kysnutými šiškami sú ľahšie, jemnejšie a nevyžadujú dlhé čakanie na kysnutie. Práve tvaroh im dodáva jedinečnú vláčnosť a mäkkosť, vďaka ktorej sa doslova rozplývajú na jazyku.

Prečo zvoliť tvarohové cesto?

Tradičné šišky z kysnutého cesta síce chutia výborne, no ich príprava zaberie viac času. Ak chcete alternatívu, ktorá je rýchla a rovnako lahodná, siahnite po tvarohovom ceste. Nemusíte čakať, kým vykysne – stačí zamiešať suroviny a môžete hneď smažiť.

Hoci tvaroh v chuti nie je dominantný, jeho prítomnosť zabezpečuje jemnú textúru a vzdušnosť cesta. Vďaka tomu sú šišky ľahšie na trávenie a nezaťažia žalúdok tak, ako klasické mastné dezerty.

Tipy na dokonalé tvarohové šišky

Konzistencia cesta je kľúčová – Cesto nesmie byť príliš riedke, inak šišky neudržia tvar. Ak je príliš lepivé, pridajte trochu múky, ale nepreháňajte to, aby zostali nadýchané.

Použitie správneho druhu tvarohu – Najlepšie funguje mäkký polotučný tvaroh, ktorý zaručí jemnosť cesta.

Dochutenie pre lepšiu chuť – Cesto je dobré obohatiť o vanilkový cukor, citrónovú kôru alebo kvapku rumu.

Rum nie je len na vôňu – Pridaním rumu sa zníži nasiakavosť cesta, takže šišky nebudú také mastné.

Pozor na množstvo múky – Ak jej použijete priveľa, šišky môžu byť hutné a menej vzdušné.

Správna teplota oleja je základ úspechu – Ak nie je olej dostatočne rozpálený, šišky do seba nasajú príliš veľa tuku. Naopak, ak je príliš horúci, zvonku sa spália a vo vnútri zostanú surové.

Recept na jemné tvarohové šišky

Ingrediencie (cca 34 ks):

  • 250 g tvarohu
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice rumu
  • 6 lyžíc mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • Práškový cukor na obalenie

Postup prípravy:

  1. Do misky vložte tvaroh, vajcia, rum, mlieko, múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  2. Lyžicou odoberajte kúsky cesta a tvarujte menšie šišky.
  3. V rozohriatom oleji smažte dozlatista, pričom ich priebežne otáčajte, aby sa prepiekli rovnomerne.
  4. Po vybratí ich nechajte odkvapkať na papierovej utierke, aby ste odstránili prebytočný tuk.
  5. Kým sú ešte teplé, obaľte ich v práškovom cukre a podávajte.

Vychutnajte si lahodné domáce šišky

Tieto tvarohové šišky sú perfektným riešením, keď máte chuť na niečo sladké, no nechcete stráviť hodiny v kuchyni. Sú mäkké, nadýchané a vďaka tvarohu zostávajú vláčne aj na druhý deň. Hodí sa k nim ovocný džem, čokoládová poleva alebo ich môžete podávať len tak – posypané cukrom.

Vyskúšajte tento recept a doprajte si dokonalú domácu maškrtu!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.