Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Lahodný šalát z červenej kapusty: Tajomstvo dokonalej chuti a jemnosti

Lahodný šalát z červenej kapusty: Tajomstvo dokonalej chuti a jemnosti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lahodný šalát z červenej kapusty: Tajomstvo dokonalej chuti a jemnosti Foto: depositphotos.com
reklama:

Šaláty patria medzi najobľúbenejšie prílohy či ľahké jedlá. Hoci sa väčšinou pripravujú z klasickej listovej zeleniny, oplatí sa vyskúšať aj varianty z hlúbovín, najmä z červenej kapusty. Tá sa pri správnej príprave stane krehkou, šťavnatou a plnou chuti.

Čo robí červenú kapustu výnimočnou?

Okrem nádhernej farby je červená kapusta skvelou voľbou vďaka vysokému obsahu vitamínov a minerálov. Dodáva pokrmom sviežosť a zároveň estetickú hodnotu. Bežne sa používa ako príloha k pečenému mäsu, no v šaláte si zachová svoju osviežujúcu chuť a výživové benefity.

Recept na osviežujúci kapustový šalát

Ak chcete pripraviť tento chutný a zdravý šalát, postupujte podľa nasledujúceho návodu:

Ingrediencie:

  • 1/2 hlávky červenej kapusty
  • 1/2 cibule
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička medu alebo trstinového cukru
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžica jablčného octu alebo citrónovej šťavy
  • Lahôdková cibuľka na ozdobenie

Ak pripravujete šalát pre viac osôb, môžete množstvo ingrediencií zdvojnásobiť.

Postup:

  1. Kapustu zbavte vrchných listov, umyte ju a odstráňte tvrdú strednú časť. Nakrájajte ju na veľmi tenké prúžky – môžete použiť kuchynský robot alebo ostrý nôž.
  2. Nakrájanú kapustu osoľte, polejte olivovým olejom a dôkladne ju premiešajte rukami, aby zmäkla. Ak nechcete pracovať rukami, použite potravinárske rukavice. Po krátkom odpočinku zostane kapusta jemná, no zároveň chrumkavá.
  3. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké polkrúžky, potom ju pridajte ku kapuste.
  4. Do zmesi pridajte med alebo cukor, jablčný ocot (prípadne citrónovú šťavu) a všetko dôkladne premiešajte.
  5. Šalát nechajte odstáť aspoň 30 minút, aby sa chute prepojili.

Vylepšenia a variácie:

  • Ak chcete šalát oživiť, pridajte nastrúhanú mrkvu, jablko alebo nakrájané paradajky.
  • Pre intenzívnejšiu chuť môžete pridať nastrúhaný chren.
  • Pri servírovaní ozdobte šalát lahôdkovou cibuľkou alebo pórom.

Ako servírovať a skladovať?

Tento šalát je skvelý ako príloha k hlavnému jedlu, no hodí sa aj do burgerov alebo tortíl. V chladničke vydrží čerstvý aj na druhý deň, pričom jeho chute sa ešte viac rozvinú. Ak preferujete krémovú konzistenciu, pridajte dresing z kyslej smotany alebo jogurtu.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept a doprajte si zdravý a chutný šalát plný sviežich chutí!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.