Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Langoše ako z kúpaliska: vyskúšajte rokmi preverený recept a pochutnáte si

Langoše ako z kúpaliska
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Langoše ako z kúpaliska: vyskúšajte rokmi preverený recept a pochutnáte si Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ponorte sa do sveta chrumkavých a šťavnatých langošov, ktoré vám pripomenú tie najlepšie letné dni strávené pri vode! V dnešnom článku sa dozviete, ako si pripraviť langoše, ktoré sú tak dobré, že by ste ich pokojne mohli predať priamo pri kúpalisku. Prinášame vám recept, ktorý vás krok za krokom prevedie celým procesom, a množstvo užitočných tipov, vďaka ktorým budú vaše langoše jednoducho perfektné.

  • Langoše sú obľúbenou pochúťkou, ktorú mnohí poznáme z detstva z návštev kúpalísk a bazénov.
    Článok ponúka recept na prípravu langošov doma, s dôrazom na správnu prípravu cesta, ktoré by malo byť hladké, ľahko lepivé a dostatočne kysnúť. Do cesta je možné pridať aj ďalšie ingrediencie na vylepšenie chuti.
    Okrem receptu článok poskytuje tipy na správnu techniku vyprážania langošov, vrátane optimálnej teploty oleja, a ponúka rôzne nápady na náplne a oblohu, vrátane klasických variantov syra a cesnaku a odvážnych sladkých kombinácií.

Langoše, mňamky plné syra a cesnaku, poznáme všetci z detstva, kedy sme ich kupovali v stánkoch pri kúpaliskách a bazénoch. Ich chrumkavá kôrka a šťavnaté vnútro dokázali okamžite zlepšiť náladu a dodať energiu na celý deň plný plávania a šantenia. A čo keby ste si teraz mohli túto pochúťku pripraviť aj doma? S nami to pôjde hravo!

Langoša podľa overeného receptu:

Začneme tým najdôležitejším – cestom

Aby bolo chrumkavé a vzdušné, je potrebné venovať pozornosť kvasniciam. Tie by mali byť čerstvé a aktívne, čo zistíte tak, že ich rozmiešate v teplom mlieku s trochou cukru a necháte asi 10 minút odstáť. Cesto by malo byť hladké a ľahko lepivé, a je dôležité ho poriadne prepracovať a nechať dostatočne dlho kysnúť. V ideálnom prípade by malo zdvojnásobiť svoj objem. A nebojte sa experimentovať! Do cesta môžete pridať aj trochu chilli alebo byliniek na extra chuť.

Langoša podľa ďalšieho overeného receptu:

Čo sú kvasnice?

Kvasnice sú jednobunkové huby, ktoré sa používajú pri výrobe chleba a ďalších pečív. Pomáhajú cestu kysnúť fermentáciou, pri ktorej premieňajú cukor na alkohol a oxid uhličitý. Sú to živé organizmy a možno ich vidieť iba pod mikroskopom. Sú citlivé na teplotu a vlhkosť a ich životnosť závisí od spôsobu skladovania. Okrem čerstvého droždia existujú aj suché kvasnice. Kvasnice sú citlivé na teplotu a ich kvalita sa môže zhoršiť, pokiaľ sú vystavené vysokým teplotám. Kvasnice sú tiež bohatým zdrojom živín a môžu byť použité v kozmetike alebo ako súčasť stravy.

Teraz, keď máte cesto pripravené, sa pozrieme na techniku vyprážania

Langoše by mali byť chrumkavé a zlatisté, ale zároveň vo vnútri šťavnaté. Kľúčom k úspechu je správna teplota oleja – ideálne medzi 170-180 °C. Pokiaľ olej nie je dostatočne horúci, langoše sa nasiaknu olejom a budú mastné. Na druhú stranu, ak je olej príliš horúci, langoše zvonku spália, ale vo vnútri zostanú surové. Nezabudnite olej medzi jednotlivými langošmi vyčistiť, aby sa zachovala ich perfektná chuť.

A čo sa týka náplne a oblohy?

Tu sa môžete naozaj vyšantiť! Klasika je samozrejme strúhaný syr, cesnak a kyslá smotana, ale prečo si nespestriť život a neskúsiť aj niečo nové? Skvele chutia aj s domácou tatárkou, slaninou alebo rôznymi druhmi syrov. A pre tých odvážnejších tu máme tip na sladkú variantu – s Nutellou a banánom. Nebojte sa experimentovať a nájsť svoju vlastnú obľúbenú kombináciu!

Zdroj: fresh.iprima.cz, vareni.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.