
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Lapače mastnoty…
Lapače mastnoty…

Zberáte lyžicou mastnotu z polievky, dusenej zmesi alebo omáčky?STOP!!
Ponúkame vám jednoduché a efektívne spôsoby, ako z hrnca odstrániť tuk.

Šalát
Položte na povrch veľký šalátový list, ktorý absorbuje veľké množstvo tuku.
Použite toľko listov, koľko treba, a proces stále opakujte..

To isté sa vám podarí aj z listom kelu…
Ľad
Položte na povrch 2 – 3 kocky ľadu a uvidíte, ako sa tuk bude na ne lepiť.
Kocky vyberte skôr ako sa stihnú rozpustiť, potom pokračujte v príprave jedla.

Vaječný bielok
Do polievky, dusenej zmesi alebo do omáčky vlejte surový vaječný bielok.
Nechajte ho postáť niekoľko minút, a on počas varu absorbuje mastnotu..
Potom ho jednoducho vyberte.

Papierový obrúsok
Na povrch vývaru alebo omáčky položte zľahka papierovú utierku a po absorbovaní mastnoty u z pokrmu vyberte..