Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lasagne s tekvicou a špenátom

Lasagne s tekvicou a špenátom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lasagne s tekvicou a špenátom Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Ďalší z radu receptov z obľúbenej a tak univerzálnej tekvice. V kombinácii so špenátom, jemným bešamelom a cestovinami je skvelá. Vyskúšajte tento rýchly bezmäsý recept s tekvicou hokaido.

Ingrediencie pre:
1 zapekaciu misu 30 × 20 cm

Na tekvicové pyré

600 g malá tekvica hokaido
1 vetvička čerstvej šalvie
2 lyžice olivového oleja
1/2 lyžičky soli

Na bešamel

1,5 lyžice masla
1,5 lyžice hladkej múky
300 ml mlieka
1 štipka mletého muškátového orieška
1/2 lyžičky soli

Na lasagne

250 g cestovín na lasagne
1 lyžička soli
125 g čerstvého baby špenátu
2 strúčiky cesnaku
200 g strúhanej mozzarelly
5 g masla na vymazanie

Tekvica hokaido je vynikajúca surovina: je zdravá, sýta, krásna, a navyše ju nie je nutné lúpať. A hodí sa na prípravu sladkých aj slaných receptov.

Postup:

01.

Najprv dajte piecť tekvicu hokaido. Nemusíte ju lúpať, stačí ju rozkrojiť, vydlabať semienka a nakrájať na mesiačiky. Vložte ich do pekáča, pokvapkajte olejom, pridajte soľ a lístky šalvie. Tekvicu dajte piecť do rúry na 170 ° C na 20–30 minút, dokonale zmäkne. Potom tekvicu (už bez byliniek) preložte do vhodnej nádoby a rozmixujte tyčovým mixérom.

02.

Medzitým si do vriacej osolenej vody dajte predvariť cestovinové lasagne. Stačí do polomäkka, následným pečením ešte zmäknú.

03.

Na masle opražte hladkú múku a do vzniknutej zápražky postupne prilievajte mlieko. Ručnou metlou šľahajte, vznikne jemný bešamel. Dochuťte ho muškátovým orieškom a soľou.

04.

Špenát a cesnak nasekaný na plátky dajte do sitka a sparte asi litrom vriacej vody. Listy zavädnú. Po chvíli vytlačte prebytočnú tekutinu a špenát aj s cesnakom nasekajte.

05.

Zapekaciu misu vymažte maslom a začnite vrstviť. Na dno rozotrite vrstvu bešamelu. Naň položte predvarené cestoviny, na to dajte tekvicové pyré, rozložte sparený nasekaný špenát s cesnakom, nasleduje časť bešamelu a strúhané mozzarelly. Takto postupujte, pokiaľ máte suroviny. Poslednou vrstvou by mal byť syr.

06.

Lasagne dajte zapiecť do rúry predhriatej na 180 °C asi na 20 minút, kým povrch nezačne zlátnuť. Hotové ich nakrájajte na porcie a servírujte.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.