Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Lečo ako od babičky: Ako ho zahustiť bez múky? Skúste tieto 3 jednoduché spôsoby

Lečo ako od babičky: Ako ho zahustiť bez múky? Skúste tieto 3 jednoduché spôsoby
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Lečo ako od babičky: Ako ho zahustiť bez múky? Skúste tieto 3 jednoduché spôsoby Foto: depositphotos.com
reklama:

Letné mesiace sa často nesú v znamení vôní zo záhrady – a jednou z nich je aj vôňa čerstvo pripraveného leča. Táto zeleninová klasika, pôvodom z Maďarska, si u nás už dávno našla svoj domov. Jej čaro spočíva v jednoduchosti a poctivej chuti, ktorá najlepšie vynikne s krajcom čerstvého chleba či s dozlatista opečenými zemiakovými plackami.

Základom dobrého leča je kvalitná sezónna zelenina. Ak ho pripravíte vo väčšom množstve, môžete si ho zasterilizovať do pohárov a mať tak rýchly obed po ruke aj počas zimy.

Ako na husté a výrazné lečo bez zbytočných zahusťovadiel?

Aby lečo nebolo riedke a nevýrazné, nie je nutné siahnuť po múke. V skutočnosti existujú prirodzenejšie spôsoby, ako dosiahnuť plnšiu konzistenciu aj chuť. Tu sú tri overené tipy, ktoré fungujú zakaždým:

  1. Základ je v rovnováhe surovín
    Pomery zeleniny sú pri príprave leča kľúčové. Odporúča sa dodržať nasledovné množstvá: na jeden diel cibule použite dva diely paradajok a štyri diely papriky. Dôležité je tiež nepodlievať zeleninu vodou – pustí si ju sama dosť. Varením ju nechajte odpariť podľa potreby, čím prirodzene zhustne.

  2. Vajcia ako prírodný zahusťovač
    Ak do horúceho leča zamiešate rozšľahané vajíčka, okamžite zmení konzistenciu. Vajíčka sa zrazia a zmes sa stane hustejšou, krémovejšou a zároveň výživnejšou.

  3. Rajčinový pretlak na záver
    Pridanie lyžice alebo dvoch paradajkového pretlaku ku koncu varenia zvýrazní paradajkovú chuť, dodá farbu a zároveň pokrm pekne zahustí. Výsledkom bude bohaté, sýte lečo, ktoré bude nielen dobre chutiť, ale aj výborne vyzerať.

Tip na záver:
Lečo sa dá prispôsobiť podľa chuti – niekto ho má rád pikantné, iný s kúskami údeniny. Bez ohľadu na variant, ak dodržíte správny pomer surovín a použijete jeden z týchto troch spôsobov, podarí sa vám chutné, husté lečo na jednotku.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.