Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mäkké Vianočné Medovníky | Soft Christmas Honeysuckles

1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.youtube.com
reklama:

Mäkké vianočné medovníky

Cesto:

  • 400g hladkej múky
  • 170g práškového cukru
  • 50g masla
  • 85g medu
  • 2 vajcia
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 čajové lyžičky perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • Vajce na potretie

Cukrová poleva:

  • 1 vaječné bielko
  • 200g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Postup:

Všetky suroviny na cesto dobre premiešame a vypracujeme cesto, ak je cesto príliš lepkavé môžeme pridať trochu múky. Cesto vyvaľkáme na dobre pomúčenej doske na hrúbku cca pol centimetra a vykrajujeme. Medovníky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri teplote 170 stupňov, cca 10 minút. Vychladnuté medovníky môžeme ozdobiť cukrovou polevou.

Polevu si pripravíme vymiešaním bielka a preosiateho práškového cukru, ak je poleva príliš hustá pridáme citrónovú šťavu. Ak chceme medovníky namáčať mala by sa poleva liať. Ak chceme zdobiť cukrárskym vreckom mala by sa skôr trhať.
Medovníky sú ihneď po upečení mäkké a nestvrdnú, skladujeme ich v uzavretej dóze aby nevyschli.

Soft Christmas honeysuckles

Dough:

  • 400g of plain flour
  • 170g of powdered sugar
  • 50g butter
  • 85g of honey
  • 2 eggs
  • 1 tablespoon rum
  • 2 teaspoons of gingerbread spices
  • 1 teaspoon baking soda
  • Eggs for spawning

Sugar icing:

  • 1 egg white
  • 200g of powdered sugar
  • 1 tablespoon lemon juice

Approach:

Mix all the ingredients for the dough well and work out the dough, if the dough is too sticky we can add a little flour. Roll the dough on a well-floured board to a thickness of about half a centimeter and cut it out. Place the honeycombs on a baking sheet lined with baking paper and sprinkle with beaten egg. Bake at a temperature of 170 degrees, about 10 minutes. We can decorate chilled honeysuckles with sugar icing.

Prepare the icing by mixing white and sifted powdered sugar, if the icing is too thick, add lemon juice. If we want to soak the honeycombs, the icing should be poured. If we want to decorate a pastry bag, it should rather be torn.
Gingerbreads are soft and do not harden immediately after baking, we store them in a closed jar so that they do not dry out.

ZDROJ: youtube.com

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.