- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Mamičkine rezy podľa Markéty: Hotové za pár minút a nadýchané ako obláčik
Mamičkine rezy podľa Markéty: Hotové za pár minút a nadýchané ako obláčik
Pod názvom mamičkinej nadýchané rezy sa môže skrývať čokoľvek. V tomto prípade sa Markéta Krajčovičová podelila o rodinný recept, ktorý nie je nijako náročný, napriek tomu je zaujímavý a pre mnohých bude novinkou. Ako by sa vám páčil mramorovaný korpus s pudingom aj vrstvou kyslej smotany so šľahačkou a to všetko posypané sladkými hoblinkami?
Tieto rezy nie sú náročné na prípravu a výsledok je fantastický. Navyše ide o múčnik, ktorý sa tak často nevidí. Vyskúšajte, ako si ho obľúbia členovia vašej domácnosti. Ak si pripravíte k ruke šikovné spotrebiče, za chvíľku budete mať hotové nielen cesto, ale aj šľahačku s kyslou smotanou, z ktorej vytvoríte poslednú vrstvu.
Mamičkine mramorové rezy podľa Markéty
Ako na prípravu mramorového rezu s pudingom, smotanou aj sypaním podľa mamičkinho receptu, vám povie Markéta v jednom z videopríspevkov Kuchyne Lidlu.
Mramorové buchty so snehom z bielkov ste najskôr už robili a nie je to nič nové. Pred šľahaním snehu si dajte pozor na čistotu nádoby aj metličiek. Pokiaľ budú bielky mastné, nebudú tuhnúť. Pre istú môžete misu aj metličky utrieť polovicou rozkrojeného citróna, ktorý prípadné zvyšky mastnoty rozpustí.
Bielky vmiešajte jemne stierkou. Do cesta sa akoby balí, aby sa bublinky snehu nerozbili. Čím budete razantnejší, o to viac vám cesto klesne.
Zaujímavé je pridanie pudingu do cesta. Aj keď je mramorovanie žiaduce, nemiešajte zúrivo cesto dohromady s pudingom, ale len stierkou pretiahnite vrstvy cesta a pudingu z niekoľkých strán. Keď budete až príliš snaživí, efekt mramorovania nebude dobre viditeľný.
Vyberte formu na pečenie a tyčinku na hoblinky
Formu si dobre vyložte papierom na pečenie. Vhodnejšia je taká, ktorá má snímateľný okraj, ako tomu býva u foriem na torty. Korpus rezu je totiž dostatočne pevný, ale kyslá smotana so šľahačkou by vám mohli prílišnou manipuláciou spadnúť. Ak takú formu nemáte, vyklopte najprv korpus a až potom ho doplňte o hornú vrstvu kyslej smotany so šľahačkou.
Sypanie je síce fajn, ale nie je nutné. Sójové tyčinky Marcius alebo Margot predsa len nemusia vyhovovať všetkým. Podobne použiteľný je napríklad aj perník, ale zákusku by určite pristali aj hoblinky čokolády.
Zdroje: www.toprecepty.cz, fresh.iprima.cz, ireceptar.cz