Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Marhuľové rezy podľa receptu z roku 1936: Dokonalý recept, na ktorom si pochutnávali aj naše prababičky

Marhuľové rezy podľa receptu z roku 1936
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Marhuľové rezy podľa receptu z roku 1936: Dokonalý recept, na ktorom si pochutnávali aj naše prababičky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Na internete je celý rad receptov na rôzne koláče či rezy z marhúľ. Vďaka receptu na rezy z marhuľovej zavareniny v nasledujúcom článku si však budete môcť vyskúšať dezert, ktorý piekli ženy pred 87 rokmi. Recept vám prinášame v pôvodnej podobe.

Objavený kulinársky poklad z minulosti

Vydajte sa s nami na výlet do minulosti a preskúmajte kulinárske poklady, ktoré vám prinášajú oprášené výtlačky vtedajších novín. Jedným z takýchto pokladov je recept na marhuľové rezy z dobového časopisu List pani a dievčat, tento recept bol vydaný konkrétne v roku 1936. Hoci sa naše stravovacie návyky môžu líšiť od čias našich prababičiek, stojí za to občas vkročiť do minulosti a vyskúšať si tento nostalgický recept. Pripravte sa na chuťovú symfóniu, ktorá vám prinesie závan minulosti aj radosť z novej chuti. Či už si tento dezert vychutnáte sami alebo ho dáte ochutnať svojim blízkym, marhuľové rezy vás zaručene potešia a možno sa stanú vašou novou obľúbenou sladkou pochúťkou.

Na cesto potrebujeme:

7 vajec
28 dkg cukru
1 citrón
pol prášku do pečiva
2 dkg masla na plech
2 dkg múky na vysypanie plechu
20 dkg múky
20 dkg marhuľovej zavareniny
1 lyžicu rumu do zaváraniny

Na polevu:

20 dkg práškového cukru
pol bielka
z pol citróna šťava

Marhuľové rezy podľa receptu z výtlačku Listu pani a dievčat z roku 1936

V mise trieme 20 minút 7 žĺtkov, 28 dkg cukru, vylisovanú šťavu z jedného citróna a 6 dkg marhuľovej zaváraniny. Potom vmiešame do cesta polovicu zo 7 bielkov vymiešaného, 20 dkg múky a zvyšok snehu. Cesto rozotrieme na plech maslom potretý asi 2 cm hrubo a upečieme ich v rúre doružova. Keď vychladlo, krájame z neho pruhy asi 8 cm široké, spojíme ich zaváraninou vrchný diel cesta potrieme taktiež zavareninou a potiahneme riedkou polevou s citrónovou príchuťou, potom krájame na úhľadné rezy. Polevu vymiešame z práškového cukru, ku ktorému pridáme trochu bielka, citrónovej šťavy a podľa potreby horúcej vody.
História časopisu List pani a dievčat

Zdroj: www.svetzeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.