- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Marinády na grilovanie..
Marinády na grilovanie..
reklama:
Výborná marináda na bravčové mäsko…
4 | lyžice | balsamico |
4 | lyžice | olivový olej |
1 | Strúčik cesnaku (jemne nasekaného) | |
2 | lyžice | med |
1 | lyžica | voda |
1 | štipka | mletého čierneho korenia |
2 | vetvičky | rozmarínu |
1 | lyžica | práškového cukor |
Najskôr si premiešame balsamico s olejom, potom pridáme pretlačený strúčik cesnaku,
primiešame lyžicu vody, cukor,med rozmarín a mleté čierne korenie.
BBQ marináda
1 | na špičku noža | kajenské korenie |
1 | kúsok | zázvoru |
4 | lyžice | olej |
2 | vetvy | rozmarínu |
1 | štipka | soľ |
1 | štipka | mletého čierneho korenia |
2 | lyžice | citrónovej šťavy |
Najskôr si očistíme zázvor a nastrúhame ho na jemnom strúhadle.
Citrónovú šťavu a olej spolu vymiešame pridáme natrhané vetvičky rozmarínu,
primiešame korenie a soľ ..
Pripravenou zmesou potierame ryby mäso alebo zeleninu ktorú budeme o pár hodín grilovať..
Prevoňaná bylinková marináda
2 | strúčiky | cesnaku |
6 | lyžíc | olivového oleja |
1 | lyžička | oregána |
1 | lyžička | nasekanej petržlenovej vňate |
0,5 | lyžičky | mletého čierneho korenia |
1 | lyžičky | rozmarínu |
1 | lyžica | horčice |
1 | lyžička | tymiánu |
4 | lyžíc | červeného vína |
2 | lyžice | citrónovej šťavy |
Najskôr si pretlačíme cesnak a premiešame ho s červeným vínom a s olejom.
Potom pridáme aj horčicu, primiešame bylinky a citrónovú šťavu.
Pripravenou marinádou potierame mäsko a dáme na pár hodín do chladničky..
Táto marináda sa dá použiť aj na marnovanie grilovaného syra..
reklama: