- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Mäso na thajský spôsob: Vďaka tomuto triku od šéfkuchára pripravíte to najchutnejšie mäso. Každý kto ochutnal, si hneď pýtal recept
Mäso na thajský spôsob: Vďaka tomuto triku od šéfkuchára pripravíte to najchutnejšie mäso. Každý kto ochutnal, si hneď pýtal recept
Thajská kuchyňa bola ovplyvnená tradíciami viacerých národov, a to väčšinou susedných ázijských a sčasti aj európskych. Tradičné thajské pokrmy sa pripravujú z niekoľkých základných zložiek – zahŕňajú ryžu guľatu Mánya, rôzne druhy rezancov, morské plody, sóju a bohatú paletu rôznych korenín…
Vplyv západnej kuchyne sa prejavuje prítomnosťou ovocia či zeleniny av neposlednom rade mäsa. Práve spôsob pečenia mäsa je niečo, čím je thajská kuchyňa výnimočná! Thajskí šéfkuchári sú totiž zvyknutí piecť mäso v mlieku, vďaka čomu je veľmi mäkké a korenie mu navyše dodáva veľmi chutnú arómu aj chuť. Pokiaľ sa vám nazbierali sliny, skúste si pri najbližšej príležitosti pripraviť pokrm z hovädzieho mäsa podľa nasledujúceho postupu a presvedčte sa o tom, že kulinárske umenie je niečo, čomu sa od miestnych môžeme naozaj priučiť.
Budete potrebovať:
- 300 g hovädzieho mäsa (prípadne bravčového)
- 2 ks papriky
- 3-5 cm zázvoru
- 2 ks červenej cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 20 ml slnečnicového oleja
- 125 ml mlieka
- 2 PL sójovej omáčky
- na ochutenie
- korenie
- kari
- soľ
Postup:
Hovädzie mäso nakrájajte na tenké plátky a 20 minút ich marinujte v sójovej omáčke a 10 ml oleja. Zatiaľ čo čakáte, nakrájajte si cibuľu na polkruhy, nahrubo nastrúhajte zázvor a cesnak aj papriku nakrájajte na plátky. Predhrejte si panvicu so zvyšným olejom a mäso smažte dochrumkava. Potom na mäso nalejte mlieko a ďalej varte. Pridajte papriku, zázvor, cibuľu, cesnak a nechajte všetko vrieť 5 minút. Nakoniec pridajte soľ a korenie. Po 30-tich minútach je toto gurmánske jedlo pripravené a vy si ho môžete začať vychutnávať plnými dúškami. Prajeme dobrú chuť!