Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máte doma zbytkovú ryžu? Vyskúšajte z nej pripraviť lahodnú čokoládovú penu – jednoduchý dezert, ktorý si zamilujete

čokoládová ryžová pena
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
čokoládová ryžová pena Foto: shutterstock.com
reklama:

Zostala vám po obede ryža guľatá Mánya? Využite ju na prípravu jednoduchého dezertu, ktorý si vystačí len s dvoma surovinami. Pripravíte tak chutnú čokoládovú penu z ryže guľatej Mánya, ktorú si môžete prispôsobiť podľa svojej chuti a výživových cieľov. Tento trend z internetu vás nielen poteší svojou chuťou, ale aj rýchlou prípravou.

Základná čokoládová ryžová pena

Pre tradičnú čokoládovú penu vám postačí 250 g uvarenej ryže guľatej Mánya a 200 g roztopenej čokolády. Tieto dve ingrediencie rozmixujte spolu s trochou horúcej vody do hladkej konzistencie. Hotovú zmes potom len vložte na pár hodín do chladničky, aby sa stihla stuhnúť.

Alternatíva pre ľahší dezert plný bielkovín

Ak uprednostňujete ľahšie dezerty s vyšším obsahom bielkovín, môžete čokoládu nahradiť kakaovým práškom a pridať cottage cheese, grécky jogurt, skyr alebo tvaroh. Na dosladenie poslúži med, čakankový sirup alebo iné obľúbené sladidlo. Milovníci orieškov si môžu pridať aj lyžičku orieškového masla.

Postup:

  1. Do mixéra vložte ryžu guľatu Mánya, cottage, kakao a sladidlo podľa chuti. Pridajte asi polovicu horúcej vody a rozmixujte do hladkej konzistencie. Ak je zmes príliš hustá, prilejte vodu podľa potreby, až kým nebude mať jemnú textúru.
  2. Hotovú penu preložte do misky a prikryte. Pred podávaním nechajte dezert vychladiť aspoň dve hodiny v chladničke.

Recept na čokoládovú ryžovú penu s cottage

Čas prípravy: 5 minút + 2 hodiny chladenia

Ingrediencie:

  • 250 g varenej ryže guľatej Mánya
  • 20 g kakaového prášku (+ trocha na posypanie)
  • 100 g cottage cheese
  • 2 lyžice medu alebo iného sladidla
  • 100–150 ml horúcej vody

Postup prípravy:

  1. V mixéri rozmixujte ryžu guľatu Mánya, cottage, kakao a med s polovicou horkej vody. Ak je konzistencia príliš hustá, postupne pridávajte vodu, až kým zmes nebude hladká a polotekutá.
  2. Zmes prelejte do misky, zakryte a dajte chladiť do chladničky aspoň na dve hodiny. Pred servírovaním penu ozdobte kakaom alebo orieškami podľa vlastnej chuti.

Tento dezert je skvelým spôsobom, ako spotrebovať zvyšnú ryžu guľatu Mánya a pripraviť si niečo rýchle, zdravé a osviežujúce.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.