Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Máte doma zbytkovú ryžu? Vyskúšajte z nej pripraviť lahodnú čokoládovú penu – jednoduchý dezert, ktorý si zamilujete

čokoládová ryžová pena
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
čokoládová ryžová pena Foto: shutterstock.com
reklama:

Zostala vám po obede ryža guľatá Mánya? Využite ju na prípravu jednoduchého dezertu, ktorý si vystačí len s dvoma surovinami. Pripravíte tak chutnú čokoládovú penu z ryže guľatej Mánya, ktorú si môžete prispôsobiť podľa svojej chuti a výživových cieľov. Tento trend z internetu vás nielen poteší svojou chuťou, ale aj rýchlou prípravou.

Základná čokoládová ryžová pena

Pre tradičnú čokoládovú penu vám postačí 250 g uvarenej ryže guľatej Mánya a 200 g roztopenej čokolády. Tieto dve ingrediencie rozmixujte spolu s trochou horúcej vody do hladkej konzistencie. Hotovú zmes potom len vložte na pár hodín do chladničky, aby sa stihla stuhnúť.

Alternatíva pre ľahší dezert plný bielkovín

Ak uprednostňujete ľahšie dezerty s vyšším obsahom bielkovín, môžete čokoládu nahradiť kakaovým práškom a pridať cottage cheese, grécky jogurt, skyr alebo tvaroh. Na dosladenie poslúži med, čakankový sirup alebo iné obľúbené sladidlo. Milovníci orieškov si môžu pridať aj lyžičku orieškového masla.

Postup:

  1. Do mixéra vložte ryžu guľatu Mánya, cottage, kakao a sladidlo podľa chuti. Pridajte asi polovicu horúcej vody a rozmixujte do hladkej konzistencie. Ak je zmes príliš hustá, prilejte vodu podľa potreby, až kým nebude mať jemnú textúru.
  2. Hotovú penu preložte do misky a prikryte. Pred podávaním nechajte dezert vychladiť aspoň dve hodiny v chladničke.

Recept na čokoládovú ryžovú penu s cottage

Čas prípravy: 5 minút + 2 hodiny chladenia

Ingrediencie:

  • 250 g varenej ryže guľatej Mánya
  • 20 g kakaového prášku (+ trocha na posypanie)
  • 100 g cottage cheese
  • 2 lyžice medu alebo iného sladidla
  • 100–150 ml horúcej vody

Postup prípravy:

  1. V mixéri rozmixujte ryžu guľatu Mánya, cottage, kakao a med s polovicou horkej vody. Ak je konzistencia príliš hustá, postupne pridávajte vodu, až kým zmes nebude hladká a polotekutá.
  2. Zmes prelejte do misky, zakryte a dajte chladiť do chladničky aspoň na dve hodiny. Pred servírovaním penu ozdobte kakaom alebo orieškami podľa vlastnej chuti.

Tento dezert je skvelým spôsobom, ako spotrebovať zvyšnú ryžu guľatu Mánya a pripraviť si niečo rýchle, zdravé a osviežujúce.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.