Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Medové pečené kurča: Jednoduchý recept s výnimočnou chuťou

Medové pečené kurča: Jednoduchý recept s výnimočnou chuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Medové pečené kurča: Jednoduchý recept s výnimočnou chuťou Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte inšpiráciu na chutný obed či večeru, ktorou ohúrite rodinu bez zložitej prípravy, medové pečené kurča je skvelou voľbou. Tento recept spája jemnosť kuracieho mäsa s príjemne sladkastou a zároveň pikantnou marinádou. Vonia po cesnaku a bylinkách, chuťovo zaujme kontrastom medu a korenia.

A čo je najlepšie – pripravíte ho z bežných surovín, ktoré pravdepodobne už máte doma.

Čo budete potrebovať (na 4 osoby):

  • 1 celé kurča

  • 1 balíček gyros alebo grilovacieho korenia

  • soľ podľa potreby (len ak korenie nie je slané)

  • 3 PL medu

  • 6 PL kečupu

  • 3 PL rastlinného oleja

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 100 ml vody

Postup prípravy:

  1. Marináda plná chuti
    Začnite s cesnakom – ošúpte ho a pretlačte. V miske ho zmiešajte s kečupom, medom, olejom, vodou a korením. Ochutnajte a ak treba, dosoľte. Výsledná marináda by mala byť výrazná, ale vyvážená.

  2. Kurča pripravené na pečenie
    Kurča rozrežte pozdĺžne pri hrudnej kosti a rozložte ho do tvaru „motýľa“. V tejto podobe ho ponorte do marinády a nechajte odležať aspoň tri hodiny – ideálne v chladničke, aby sa chute dostali hlboko do mäsa.

  3. Pečenie bez stresu
    Marinované kurča vložte do pekáča kožou nadol a zalejte zvyškom marinády. Prikryte alobalom alebo pokrievkou a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne trištvrte hodiny.

  4. Dokončenie do chrumkava
    Po 45 minútach kurča odkryte, otočte a nechajte dopiecť, aby koža získala krásnu zlatistú farbu a chrumkavosť. Počas pečenia ho môžete podliať trochou vody, aby ostalo šťavnaté.

S čím podávať?

Toto kurča výborne chutí s klasickou zemiakovou kašou, ale rovnako dobre si rozumie aj s ryžou guľatou Mánya či opekanými zemiakmi. Vďaka medu a cesnaku má marináda veľmi príjemný, plný charakter – stačí k nej už len jednoduchá príloha.

Tento recept je dôkazom, že aj z niekoľkých obyčajných surovín sa dá pripraviť jedlo, ktoré chutí ako z reštaurácie. Ak máte radi kombináciu sladkého a slaného, toto kurča si zamilujete. Navyše – príprava je nenáročná a výsledok vás určite nesklame.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.