Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové pečené kurča: Jednoduchý recept s výnimočnou chuťou

Medové pečené kurča: Jednoduchý recept s výnimočnou chuťou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Medové pečené kurča: Jednoduchý recept s výnimočnou chuťou Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak hľadáte inšpiráciu na chutný obed či večeru, ktorou ohúrite rodinu bez zložitej prípravy, medové pečené kurča je skvelou voľbou. Tento recept spája jemnosť kuracieho mäsa s príjemne sladkastou a zároveň pikantnou marinádou. Vonia po cesnaku a bylinkách, chuťovo zaujme kontrastom medu a korenia.

A čo je najlepšie – pripravíte ho z bežných surovín, ktoré pravdepodobne už máte doma.

Čo budete potrebovať (na 4 osoby):

  • 1 celé kurča

  • 1 balíček gyros alebo grilovacieho korenia

  • soľ podľa potreby (len ak korenie nie je slané)

  • 3 PL medu

  • 6 PL kečupu

  • 3 PL rastlinného oleja

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 100 ml vody

Postup prípravy:

  1. Marináda plná chuti
    Začnite s cesnakom – ošúpte ho a pretlačte. V miske ho zmiešajte s kečupom, medom, olejom, vodou a korením. Ochutnajte a ak treba, dosoľte. Výsledná marináda by mala byť výrazná, ale vyvážená.

  2. Kurča pripravené na pečenie
    Kurča rozrežte pozdĺžne pri hrudnej kosti a rozložte ho do tvaru „motýľa“. V tejto podobe ho ponorte do marinády a nechajte odležať aspoň tri hodiny – ideálne v chladničke, aby sa chute dostali hlboko do mäsa.

  3. Pečenie bez stresu
    Marinované kurča vložte do pekáča kožou nadol a zalejte zvyškom marinády. Prikryte alobalom alebo pokrievkou a vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne trištvrte hodiny.

  4. Dokončenie do chrumkava
    Po 45 minútach kurča odkryte, otočte a nechajte dopiecť, aby koža získala krásnu zlatistú farbu a chrumkavosť. Počas pečenia ho môžete podliať trochou vody, aby ostalo šťavnaté.

S čím podávať?

Toto kurča výborne chutí s klasickou zemiakovou kašou, ale rovnako dobre si rozumie aj s ryžou guľatou Mánya či opekanými zemiakmi. Vďaka medu a cesnaku má marináda veľmi príjemný, plný charakter – stačí k nej už len jednoduchá príloha.

Tento recept je dôkazom, že aj z niekoľkých obyčajných surovín sa dá pripraviť jedlo, ktoré chutí ako z reštaurácie. Ak máte radi kombináciu sladkého a slaného, toto kurča si zamilujete. Navyše – príprava je nenáročná a výsledok vás určite nesklame.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.