Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medvedí cesnak na 7 spôsobov

Bez nazvu 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

Medvedí cesnak, ako ho môžeme použiť v kuchyni na 7 spôsobov 😉

1. Tvarohové placky s medvedím cesnakom

Suroviny

  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 4 vetvičky medvedieho cesnaku
  • 4 pažítky
  • 2 vajcia
  • 150 g detskej krupice
  • 4 lyžice oleja
  • soľ a korenie

Postup prípravy

1. Krok

Medvedí cesnak a pažítku jemne nasekáme. Tvaroh pretrieme cez sitko a zmiešame s krupicou a s vajciami.Dochutíme soľou a korením.Necháme zmes 40 minút odpočívať..Krupica sa nám trochu napučí..

2. Krok

Tvarujeme guľôčky z odpočinutej zmesi..Z tejto dávky cca 12 malých loptičiek.

3. Krok

Tie potom roztlačíme na placku a vyprážame na troche oleja na panvici z nepriľnavým povrchom.Opekáme cca po 4 minúty z každej strany..Do chrumkava a do zlatista..

2. Krémová polievka z medvedieho cesnaku

Suroviny

  • 300 g medvedieho cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka korenia
  • štipka soli
  • 120 ml šľahačkovej smotany
  • 500 ml vývaru
  • 1 cibuľa

Postup prípravy

1. Krok

Stonky a listy z medvedieho cesnaku opláchneme a nakrátko oblanžírujeme..(zabaríme horúcou vodou)POtom schladíme v studenej vode a nakrájame nadrobno.

2. Krok

Na masle opražíme nakrájanú cibuľu a pretlačený strúčik cesnaku ,pridáme nasekaný medvedí cesnak a zalejeme vývarom .(môžete aj vodou)Rozvaríme a potom vmiešame šľahačkou smotanu.Ponorným mixérom rozmixujeme na pyré,dochutíme soľou a korením.

3. Krok

Ako vložka do tejto polievky nemusia byť práve chlebové krutóniky…ale aj opražené kocky so slaninky vám v nej zachutia.

3. Pesto z medvedieho cesnaku

Suroviny

  • 1 zväzok medvedieho cesnaku
  • 2 hrste kušu orieškov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • parmezán
  • soľ

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr medvedí cesnak dôkladne umyte, rozmixujte listy s orieškami a postupne pridávajte olej. Až potom pridajte najemno nastrúhaný parmezán a dochuťte soľou.

4. Maslo z medvedieho cesnaku

Suroviny

  • 250 g masla
  • 60 g medvedieho cesnaku
  • trocha soli

Postup prípravy

1. Krok

Zmäknuté maslo a ostatné ingrediencie rozmixujte – mixujte do doby než vznikne jemná hmota. Bylinkové maslo dajte do akejkoľvek misky či formičky a nechajte ho vychladiť.

5. Risotto s medvedím cesnakom

Suroviny

  • 150 g guľatozrnnej ryže guľatej Mánya
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 1 šalotka
  • 25 g masla
  • 10 g parmezánu
  • 1 zväzok medvedieho cesnaku
  • olej
  • soľ
  • korenie

Postup prípravy

1. Krok

Šalotku nakrájame najemno a speníme ju na rozohriatom oleji. Pridáme ryžu guľatu Mánya, krátko orestujeme, prilejeme biele víno a na miernom plameni necháme všetku tekutinu odpariť.

2. Krok

Aby sme dosiahli „kašovitějšiu“ konzistenciu, ktorá je charakteristická pre talianske rizotá, musíme sa pripraviť na to, že si v ďalšej fáze postojíme pri sporáku. K orestovanej ryži guľatej Mánya prilejeme asi naberačku vývaru, premiešame a necháme vyvariť. Pridáme ďalšiu naberačku, znovu premiešame a opäť necháme odpariť. Takto postupujeme tak dlho, dokiaľ nie je ryža guľatá Mánya hotová (bude to trvať cca 15-18 minút), mala bol byť uvarená tzv. Al dente, na skus (vnútri zrniek ryže guľatej Mánya pociťujeme tvrdšie jadro).

3. Krok

.Pred podávaním rizoto zjemníme čerstvým maslom, dochutíme soľou a korením a dokončíme najemno nasekaným medvedím cesnakom a strúhaným parmezánom. Ozdobiť ich môžeme petržlenovou vňaťkou.alebo lístkami cesnaku..

6. Žemličky s medvedím cesnakom

Suroviny

  • múka ražná 100g
  • múka špaldová hladká 100g
  • teplá voda prevarená 100ml
  • jogurt biely sójový 3 KL
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • droždie sušené 1/2 bal.
  • soľ nerafinovaná morská

Postup prípravy

1. Krok

Z kvásku, múky a ostatných ingrediencií som vymiesila cesto, ktoré som hneď rozdelila, po zvážení, na 3 rovnaké časti, z ktorých som vyformovala žemle, nakrojila a nechala podkysnúť. Jednu som si potom posypala parmezánom. Piekla som vo vyhriatej rúre na 170°C 20 minút.

2. Krok

Na upečenú žemľu s parmezánom som si natrela cícerovú nátierku s droždím, posypala červenou paprikou, poľníčkom a olovrant bol hotový.

3. Krok

Dobrú chuť 🙂

7. Bravčová roláda s omeletou a medvedím cesnakom

Suroviny

  • 350 g bravčového mäsa z pannenky
  • 4 lyžice sójovej omačky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 200 ml svetlého piva
  • Náplň:
  • 2 vajcia
  • medvedí cesnak
  • 2 lyžice mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kurkuma
  • Salsa:
  • 1/2 uhorky
  • 1 rajčina
  • 1/2 papriky
  • 1 strúčik cesnaku
  • petržlenová vňaťka
  • chili korenie
  • sojóvá omáčka
  • 1lyžička olivového oleja

Postup prípravy

1. Krok

Bravčové mäso prekrojíme na polovicu vodorovne a nie úplne na skrz,otvoríme ako knihu a prekrojíme ešte z vnútornej strany tiež nie úplne dokonca.Vyklepeme riadne z oboch strán.Dáme do misky sójovú omačku ,naložíme mäso a dáme nakrájaný cesnak ,mäso ponoríme ,aby bolo omáčkou zakryté ,misku zakrijeme alobalom a necháme pár hodín odležať v chladničke.Môžeme nechať aj cez noc.

2. Krok

Omeletu si spravíme tak,že zmiešame vajcia so soľou,mliekom,korením a kurkumou a vypražíme na panvici s trochou oleja ako palacinku.Medvedí cesnak umyjeme,vysušíme a odrežeme stonky.

3. Krok

Mäso vyberieme z marinády a preložíme na dosku,vyložime celé medvedím cesnakom.Omeletu prekrojíme na polovicu a dáme na medvedí cesnak.riadne zatočíme a stiahneme niťou.

4. Krok

Opečieme na grilovacej panvici z oboch strán do zlatista,možeme prekrojiť na polovicu.predhrejeme si rúru na 200 °C a mäso dáme do malého pekáčika ,zalejeme pivom a pečieme do mäkka 15-20 minút.

5. Krok

Salsu si pripravíme tak že nakrájame uhorku,papriku a rajčinu na malé kúsky,dáme do misky a pridáme pretlačený cesnak,chili,korenie,soľ,sójovú omačku,najemno nasekanú vňaťku a olivový olej,všetko dobre premiešame

6. Krok

Hotové mäso nakrájame na 0,5 cm plátky a podávame buď teplé alebo studené so salsou..

Dobrú chuť

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.