- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Milujete bryndzové halušky? Skúste k nim namiesto slaniny pridať túto ingredienciu, bude to nový zážitok.
Milujete bryndzové halušky? Skúste k nim namiesto slaniny pridať túto ingredienciu, bude to nový zážitok.
reklama:
Bryndzové halušky miluje asi každý Slovák. Recept sa väčšinou nelíši od toho druhého, ale my máme pre vás skvelý tip, ako ozvláštniť vaše obľúbené jedlo …
Bryndzové halušky s tofu
(4 porcie)
Ingrediencie:
- 1 kg zemiakov
- 130 g celozrnnej múky
- 200 g hladkej múky
- 1 vajce
- 150 g bryndze
- 200 g bieleho tofu
- 150 g údeného tofu
- soľ
Postup:
- Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Vo veľkej mise zmiešame zemiaky s oboma druhmi múky a pridáme vajcia. Vypracujeme hladké cesto.
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu, do ktorej nahádžeme halušky z cesta. Varíme, kým nevyplávajú na hladinu. Vyberal dierovanou naberačkou a ihneď premyjeme studenou vodou. Necháme odkvapkať a preložíme do misy.
- Biele tofu rozdrobíme vidličkou a zmiešame s bryndzou a jogurtom. Podľa chuti osolíme. Zmes premiešame s haluškami. Údené tofu nakrájame na drobné kocky a krátko opečieme na malom množstve oleja ako oškvarky.
- Halušky naložíme na taniere a pred servírovaním posypeme opečeným tofu.
Doba prípravy: 20 minút
Čas varenia: 10 minút
reklama: