Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mrazom sušené ovocie: Ľahké ako vánok, chrumkavé ako čerstvé ráno

Mrazom sušené ovocie: Ľahké ako vánok, chrumkavé ako čerstvé ráno
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mrazom sušené ovocie: Ľahké ako vánok, chrumkavé ako čerstvé ráno Foto: depositphotos.com
reklama:

Poznáte ovocie, ktoré vyzerá ako čerstvé, chutí skvele, no vydrží celé mesiace? Reč je o lyofilizovanom ovocí – teda o ovocí sušenom mrazom. Ide o špeciálny spôsob konzervácie, pri ktorom sa ovocie najskôr zmrazí a potom zbaví vlhkosti v podmienkach nízkeho tlaku. Výsledkom je ľahučký, krehký snack, ktorý si zachová farbu, tvar aj chuť takmer ako v pôvodnom stave.

Vďaka tejto metóde si ovocie uchová nielen svoje nutričné hodnoty, ale aj vôňu a prirodzené arómy. Získava si tak čoraz väčšiu obľubu nielen u fanúšikov zdravého stravovania, ale aj u rodičov, cestovateľov či športovcov. A čo je skvelé – vydrží dlho bez chladenia a neobsahuje žiadne zbytočné pridané látky.

Ako sa dá využiť „lyo“ ovocie v bežnom živote?

Lyofilizované ovocie nie je len nejaká diétna vychytávka. Je to plnohodnotná potravina, ktorá môže obohatiť každodenný jedálniček. Tu je niekoľko nápadov, kde ho oceníte najviac:

  • Rýchla desiata na cesty – keď potrebujete niečo malé pod zub, čo nezaberie miesto a nezničí sa v batohu.

  • Osvieženie do raňajok – v kombinácii s vločkami, granolou alebo orechmi dodá každému müsli nový rozmer.

  • Zaujímavý prvok do jogurtov a kaší – celé kúsky dodajú štruktúru, rozdrvené ovocie zas zvýrazní chuť.

  • Tajná ingrediencia pri pečení – koláče, muffiny aj krémy získajú s takýmto ovocím svieži nádych a farbu bez umelých farbív.

  • Ozdoba aj farbivo v jednom – kúsky vyzerajú na tortách výborne, ovocný prášok zase prefarbí polevy či cesta.

  • Do nápojov – perfektne sa hodí do smoothie, mliečnych kokteilov či domácich limonád.

Či už si ho dáte len tak do ruky ako zdravú pochúťku, alebo ho zakomponujete do varenia a pečenia, vždy prekvapí intenzívnou chuťou a príjemnou chrumkavosťou. A hoci má lyofilizované ovocie miesto v každej domácnosti, obľubujú ho predovšetkým deti – možno práve preto, že chutí ako sladkosť, no bez výčitiek.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.