Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaná paradajková focaccia

Nadýchaná paradajková focaccia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaná paradajková focaccia Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Letné dozvuky v podobe nadýchaného talianskeho pečiva si budete najskôr radi vychutnávať aj po zvyšok roka. Paradajková focaccia je totiž výborný doplnok polievok, šalátov aj ako základ pre originálny sendvič. A skvele chutí aj samotná!

Ingrediencie pre:
1 chlieb
Cesto

17 g čerstvého droždia
340 ml vlažnej vody
1 lyžička cukru krupica
500 g hladkej múky
1,5 lyžičky soli
3 lyžice extra panenského olivového oleja

Na náplň a na pečenie

2 lyžice extra panenského olivového oleja
250 g paradajok
1/2 ks červenej cibule
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 lyžička hrubej morskej soli

Postup
01.

Droždie rozdrobte do mištičky. Zalejte vlažnou vodou, pridajte cukor a premiešajte. Nechajte 15 až 20 minút stáť na teplom mieste. Droždie sa aktivuje a voda začne perlit.
02.

Vo väčšej mise premiešajte hladkú múku so soľou. Prilejte vodu s kváskom a olej a spracujte redšie cesto. Nechajte pod utierkou kysnúť hodinu a pol.

03.

Rúru rozpáľte na 250 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a dôkladne potrite asi 2 lyžicami olivového oleja.
04.

Vykysnuté cesto len krátko premiešajte a rovno preklopte na pripravený papier na plechu. Na dlane si nalejte trochu oleja a začnite cesto rukami rozťahovať do strán do pravidelného tvaru. Potom nechajte 15 minút odpočívať.

05.

Zatiaľ čo cesto na plechu odpočíva, nakrájajte cibuľu a paradajky na veľmi tenké plátky.

Tip: Nemáte paradajky? Veľmi dobrá je aj focaccia s olivami.
06.

Po 15 minútach cesto ešte párkrát poklepte prstami a rozprestrite naň paradajky, cibuľu a lístky rozmarínu. Ľahko posypte soľou a vložte do rozpálenej rúry. Teplotu ihneď stiahnite na 220 ° C a pečte asi 25 minút dozlatista. Vytiahnite z rúry a nechajte vychladnúť.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.