Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nadýchaná paradajková focaccia

Nadýchaná paradajková focaccia
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaná paradajková focaccia Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Letné dozvuky v podobe nadýchaného talianskeho pečiva si budete najskôr radi vychutnávať aj po zvyšok roka. Paradajková focaccia je totiž výborný doplnok polievok, šalátov aj ako základ pre originálny sendvič. A skvele chutí aj samotná!

Ingrediencie pre:
1 chlieb
Cesto

17 g čerstvého droždia
340 ml vlažnej vody
1 lyžička cukru krupica
500 g hladkej múky
1,5 lyžičky soli
3 lyžice extra panenského olivového oleja

Na náplň a na pečenie

2 lyžice extra panenského olivového oleja
250 g paradajok
1/2 ks červenej cibule
2 vetvičky čerstvého rozmarínu
1 lyžička hrubej morskej soli

Postup
01.

Droždie rozdrobte do mištičky. Zalejte vlažnou vodou, pridajte cukor a premiešajte. Nechajte 15 až 20 minút stáť na teplom mieste. Droždie sa aktivuje a voda začne perlit.
02.

Vo väčšej mise premiešajte hladkú múku so soľou. Prilejte vodu s kváskom a olej a spracujte redšie cesto. Nechajte pod utierkou kysnúť hodinu a pol.

03.

Rúru rozpáľte na 250 °C. Plech vyložte papierom na pečenie a dôkladne potrite asi 2 lyžicami olivového oleja.
04.

Vykysnuté cesto len krátko premiešajte a rovno preklopte na pripravený papier na plechu. Na dlane si nalejte trochu oleja a začnite cesto rukami rozťahovať do strán do pravidelného tvaru. Potom nechajte 15 minút odpočívať.

05.

Zatiaľ čo cesto na plechu odpočíva, nakrájajte cibuľu a paradajky na veľmi tenké plátky.

Tip: Nemáte paradajky? Veľmi dobrá je aj focaccia s olivami.
06.

Po 15 minútach cesto ešte párkrát poklepte prstami a rozprestrite naň paradajky, cibuľu a lístky rozmarínu. Ľahko posypte soľou a vložte do rozpálenej rúry. Teplotu ihneď stiahnite na 220 ° C a pečte asi 25 minút dozlatista. Vytiahnite z rúry a nechajte vychladnúť.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.