- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Škola varenia
- Nadýchaný a extra vláčny cuketový perník s marmeládou
Nadýchaný a extra vláčny cuketový perník s marmeládou
Cuketa je skvelá do slaných aj sladkých receptov. Výborným múčnikom, ktorý sa vám doslova rozplynie na jazyku, je bezkonkurenčne cuketový perník. Vyskúšajte nasledujúci recept, pomocou ktorého si rýchlo a ľahko upečiete nadýchaný a extra vláčny cuketový perník s marmeládou.
Cuketa obsahuje veľké množstvo vitamínov a minerálov, vďaka čomu blahodárne pôsobí na náš zrak, posilňuje svaly a srdce, odbúrava stres, zlepšuje činnosť mozgu a pomáha pri dne a cukrovke.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept na cuketový perník s marmeládou !
Budete potrebovať:
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru krupica
- 2 hrnčeky nahrubo strúhané cukety
- 1 hrnček polotučného mlieka
- 0,5 hrnčeka repkového alebo slnečnicového oleja
- 2 polievkové lyžice marmelády (napríklad ríbezľové alebo marhuľové)
- 2 kusy vajcia
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 2 kávové lyžičky jedlej sódy
- 1 kávová lyžička mletej škorice
Príprava krok za krokom:
- Recept na cuketový perník s marmeládou je veľmi jednoduchý na prípravu. Najprv dohromady zmiešajte všetky suché ingrediencie, do ktorých následne vmiešajte všetky tekuté ingrediencie a na záver strúhanú cuketu.
- Cesto na cuketový perník s džemom dobre premiešajte. Potom ho vylejte na veľký plech vyložený papierom na pečenie.
- Cuketový perník pečte zhruba 30 až 40 minút v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia. Po vychladnutí si na ňom už môžete pochutnať.
- Môžete pridať aj nasekane vlašské orechy pre lepšiu chuť.
Tipy, ako podávať vláčny cuketový perník s marmeládou
Upečený cuketový perník je nadýchaný a extra vláčny. Akým spôsobom ho môžete podávať? Chuť vám bude pocukrovaný práškovým cukrom, cik cak ho môžete pokvapkať aj rozpustenou čokoládou.
Tento vláčny cuketový perník môžete tiež rozkrojiť a podľa chuti ho premazať marmeládou alebo lekvárom. Cuketový perník je skvelý aj so šľahačkou alebo kyslou smotanou a jemne poprášený škoricou.