Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nadýchaný domáci Kinder mliečny rez, ktorý zbožňujú deti aj dospelí

Nadýchaný domáci Kinder mliečny rez, ktorý zbožňujú deti aj dospelí
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nadýchaný domáci Kinder mliečny rez, ktorý zbožňujú deti aj dospelí Foto: depositphotos.com
reklama:

Obľúbený Kinder mliečny rez pozná azda každý — jemné kakaové cesto, lahodný mliečny krém a chuť, ktorá vyvoláva úsmev už po prvom zahryznutí. Prečo si však neupiecť túto sladkú dobrotu aj doma? S naším jednoduchým návodom si pripravíte dezert, ktorý vás očarí nielen vzhľadom, ale aj chuťou. Navyše máte plnú kontrolu nad použitými surovinami.

Domáci Kinder mliečny rez — sladké potešenie bez zbytočnej chémie

Originál si síce môžeme kúpiť v obchode, no domáci variant má svoje nepopierateľné čaro. Nadýchaný kakaový korpus, jemne premazaný krémom z medu, šľahačky a sušeného mlieka, vytvára dokonalú rovnováhu medzi sladkosťou a jemnosťou. Príprava vôbec nie je zložitá a výsledok stojí za každú minútu strávenú v kuchyni.

Okrem toho, že ide o skvelý dezert ku káve, Kinder mliečny rez si zamilujú aj deti ako chutnú desiatu alebo popoludňajšiu maškrtu.

Príprava želatíny — ako na to správne a bez hrudiek

Práca s plátkovou želatínou si vyžaduje jemnosť. Najskôr ju necháme zmäknúť v studenej vode, čo trvá približne 5 až 10 minút. Následne ju opatrne vytlačíme a pridáme do teplej zmesi smotany s medom a sušeným mliekom. Je dôležité, aby nebola vriaca — želatína by stratila svoje želírovacie vlastnosti. Po dôkladnom rozpustení necháme zmes jemne vychladnúť, aby krém dosiahol správnu konzistenciu.

Kinder mliečny maxi rez — detailný postup krok za krokom

Ak plánujete pripraviť väčšie množstvo tejto pochúťky, odporúčame použiť plech s rozmermi približne 40 × 30 cm. Pred pečením ho vystelte papierom na pečenie a rúru predhrejte na 160 °C.

Čo budete potrebovať:
Na kakaové cesto:

  • 4 vajcia

  • 80 g cukru

  • 100 g hladkej múky

  • 20 g kakaového prášku

  • 40 g rozpusteného masla

  • 20 g medu

Na krémovú náplň:

  • 300 g smotany na šľahanie

  • 50 g medu

  • 20 g sušeného mlieka

  • 3 plátky želatíny (približne 6 g)

Postup prípravy:

  1. Do misy vložte vajcia a cukor a vyšľahajte ich do svetlej nadýchanej peny.

  2. Jemne primiešajte preosiatu múku a kakaový prášok.

  3. Následne opatrne pridajte rozpustené maslo a med, aby cesto zostalo nadýchané.

  4. Hmotu rovnomerne rozotrite na pripravený plech a pečte približne 10 až 12 minút. Po dopečení nechajte úplne vychladnúť.

  5. Krém pripravíte tak, že časť smotany zohrejete a vmiešate do nej med a sušené mlieko.

  6. Do teplej zmesi pridajte želatínu, dôkladne premiešajte a spojte s vyšľahanou smotanou.

  7. Vychladnutý kakaový korpus prerežte na polovicu. Na jednu časť naneste pripravený krém a druhou časťou ho prikryte.

  8. Celý dezert nechajte stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny, aby sa chute krásne prepojili.

  9. Na záver ho nakrájajte na jednotlivé rezy a môžete podávať.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.