Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najčastejšie chyby pri príprave krupicovej kaše: prezradí ich jej štruktúra aj chuť

Najčastejšie chyby pri príprave krupicovej kaše: prezradí ich jej štruktúra aj chuť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najčastejšie chyby pri príprave krupicovej kaše: prezradí ich jej štruktúra aj chuť Foto: depositphotos.com
reklama:

Krupicová kaša patrí medzi jedlá, ktoré v nás dokážu prebrať veľmi živé spomienky na detské roky.

Keď sa podarí uvariť ju správne, je krásne hladká, jemná a v kombinácii s maslom, cukrom či kakaom funguje ako malé ranné pohladenie.

V dospelosti síce siahneme skôr po iných raňajkách, no občas nás prepadne chuť na niečo známe a domácke. Stačí jediná lyžica a zrazu máme pocit, že sme opäť u rodičov či starých rodičov v kuchyni. Lenže tento návrat do detstva vie rýchlo pokaziť hrudkovatá konzistencia alebo pripálená pachuť.

Čomu sa pri varení krupicovej kaše určite vyhnúť

Ak chcete, aby kaša dopadla tak, ako si ju pamätáte z detstva, oplatí sa dať si pozor na najčastejšie prešľapy. Mnohé z nich vznikajú úplne nenápadne.

1. Pomer krupice a mlieka „od oka“

Nezriedka vznikne buď hustá kaša, ktorá pripomína cesto, alebo naopak vodnatá hmota. Príčinou je odhadované množstvo krupice. Každý recept udáva presný pomer – oplatí sa ho dodržať.

2. Krupicu nasypete hneď do hrnca

Kým krupica nenasiakne aspoň trochu tekutiny vopred, má väčšiu tendenciu zhlukovať sa do hrudiek. Minútové predmáčanie z nej urobí jemnejšiu surovinu a výsledná kaša bude hladšia.

3. Miešanie až po tom, čo začne vrieť

Kľúčom k kaši bez hrudiek je miešať ju prakticky neustále a najmä v čase, keď sa ešte len zahrieva. Keď tekutina dosiahne bod varu bez premixovania, hrudky sú takmer isté.

4. Nevhodné náradie

Lyžica alebo guľatá vareška sú na kašu krátke. Nedokážu dobre prečistiť dno, a tak sa kaša ľahko chytá a pripáli. Plochá vareška alebo metlička sú omnoho efektívnejšie a uľahčia vám rovnomerné miešanie.

5. Dosypávanie suchej krupice do riedkej kaše

Riedka kaša sa nezachraňuje ďalším množstvom krupice – tá sa totiž nestihne správne uvariť a výsledkom bude lepkavá hmota. Riešenie je jednoduchšie: nechajte kašu len dlhšie prehrievať na nízkom plameni, tekutina sa prirodzene zredukuje.

6. Pripálenie kaše a zbytočná panika

Ak sa časť prichytí o dno, je dôležité ju okamžite neškrabať. Nepoškodený obsah len prelejte do čistého hrnca a pokračujte vo varení. Chuť sa tak neznehodnotí.

7. Nadmerné sladenie

Aby ste predišli príliš sladkej chuti, je lepšie kašu osladiť len zľahka alebo vôbec. Každý si môže pridať sladidlo podľa vlastnej chuti až na tanieri.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.