Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najčastejšie chyby pri príprave kysnutého cesta a tipy, ako ich predísť

Najčastejšie chyby pri príprave kysnutého cesta a tipy, ako ich predísť
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najčastejšie chyby pri príprave kysnutého cesta a tipy, ako ich predísť Foto: depositphotos.com
reklama:

Príprava kysnutého cesta môže pôsobiť zložito, no pri dodržaní niekoľkých zásad sa z nej stane jednoduchá a výsledkom bude vždy chutné, nadýchané pečivo.

Stačí si dať pozor na detaily a vaše pečivo bude krásne, lesklé, ľahké a voňavé.

Čo je dôležité pri príprave kysnutého cesta?

  • Ingrediencie nechajte zohriať na izbovú teplotu.
    Múku a ostatné suroviny vyberte z chladného úložiska včas, voda by mala byť mierne vlažná a droždie pokojne nechajte odležať mimo chladničky.
  • Pripravte kvások, aby cesto dobre kyslo.
    Ak nepoužívate domácu pekáreň, z malého množstva vody, 1–2 lyžíc múky, trošky cukru a droždia pripravte kvások a nechajte ho nakysnúť. Aktivované kvasinky sa začnú množiť a cesto bude krásne nadýchané.
  • Nepoužívajte horúcu vodu.
    Začiatočníci často urobia chybu a kvások zalievajú horúcou vodou. Takto sa väčšina kvasiniek zničí a cesto potom nekysne, alebo sa kyje veľmi pomaly.
  • Dôkladné hnietenie je základ úspechu.
    Ak cesto nie je dobre vymiesené, lepok sa nevytvorí, cesto sa trhá a pečivo nebude pekné. Hnete ho ručne alebo strojom, až kým nie je hladké, pružné a dobre sa ťahá.
  • Nechajte cesto odpočinúť a nakysnúť.
    Po vymiesení cesto zakryte, aby neoschlo, a nechajte ho kľudne odpočívať, kým sa zväčší objem a krásne nakysne.

Dodržiavanie týchto jednoduchých zásad zaručí, že vaše pečenie kysnutého cesta bude vždy úspešné a výsledné pečivo chutné aj oku lahodiace.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.