Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Najčastejšie chyby pri varení špagiet: Ako ich správne pripraviť bez omylov

Najčastejšie chyby pri varení špagiet: Ako ich správne pripraviť bez omylov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najčastejšie chyby pri varení špagiet: Ako ich správne pripraviť bez omylov Foto: depositphotos.com
reklama:

Špagety patria medzi najobľúbenejšie druhy cestovín a ich príprava sa zdá byť jednoduchá. Často sa však dopúšťame drobných chýb, ktoré môžu pokaziť výslednú chuť a konzistenciu pokrmu. Ak chcete variť ako skúsený kuchár a dosiahnuť dokonalý výsledok, vyhnite sa týmto bežným omylom.

Na čo si dať pozor pri varení špagiet?

Ak chcete, aby boli vaše špagety lahodné a perfektne pripravené, vyvarujte sa nasledujúcim chybám:

  1. Nelámte ich! – Špagety by sa mali variť v celku. Ak ich vložíte do dostatočne veľkého hrnca s vriacou vodou, postupne zmäknú a samy sa ponoria.
  2. Použite dostatok vody – Aby sa cestoviny uvarili rovnomerne, na každých 100 g špagiet by ste mali použiť aspoň liter vody.
  3. Správne osolenie – Voda by mala byť dostatočne slaná, aby boli cestoviny chutné už po uvarení. Nebojte sa použiť viac soli, než ste zvyknutí.
  4. Nevarte na slabom ohni – Voda by mala poriadne vrieť, aby sa špagety nelepili k sebe. Slabý var môže spôsobiť nerovnomerné uvarenie.
  5. Neoplachujte po uvarení – Zvyškový škrob na cestovinách pomáha omáčke lepšie sa na ne prichytiť. Prelievanie studenou vodou by tento efekt zrušilo.
  6. Nevarte ich príliš dlho – Priebežne cestoviny ochutnávajte a nenechávajte ich vo vode dlhšie, než je potrebné. Ideálny je stav „al dente“, teda mierne pevné na skus.
  7. Nepoužívajte olej vo vode – Častým mýtom je, že olej zabráni zlepeniu špagiet. Pravdou však je, že olej iba spôsobí, že omáčka sa na cestoviny nebude dobre lepiť.
  8. Nevylievajte vodu z cestovín hneď – Časť vody si môžete nechať a pridať do omáčky. Pomôže jej dosiahnuť správnu konzistenciu a lepšie sa spojiť s cestovinami.

Nezáleží na tom, či si pripravujete tradičné carbonara, jednoduché aglio e olio alebo bohato ochutené boloňské ragú. Správna príprava špagiet je základom úspešného jedla. S týmito tipmi si ich vychutnáte vždy dokonale!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.