Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najchutnejšie recepty s brokolicou: Lahodná zapekaná verzia, šťavnaté fašírky a výdatná polievka

Najchutnejšie recepty s brokolicou
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najchutnejšie recepty s brokolicou: Lahodná zapekaná verzia, šťavnaté fašírky a výdatná polievka Foto: depositphotos.com
reklama:

Máte pocit, že brokolica nie je pre vás? Možno ju len nepoznáte v jej najlepšej podobe! Tieto recepty vás presvedčia, že táto zelenina si rozhodne zaslúži miesto na vašom tanieri.

Ako si brokolicu naozaj vychutnať

Mnohí ju nemajú v obľube kvôli nevhodnej príprave. Ak je uvarená príliš dlho, stratí svoju krásnu zelenú farbu aj sviežu chuť. Správne pripravená brokolica je však nielen chutná, ale aj výživná – je plná vitamínov, minerálov a antioxidantov. Navyše je výborným zdrojom vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie.

Ideálna príprava brokolice

Ak chcete z brokolice vyťažiť maximum, skúste ju najprv krátko povariť v horúcej vode (2–3 minúty) a potom okamžite schladiť v ľadovej vode. Takto si zachová svoju krásnu farbu a príjemnú textúru.

  • Rýchle restovanie – Po krátkom povarení ju orestujte na olivovom oleji s cesnakom a štipkou chilli, čím získate pikantný nádych.
  • Zapekanie – Skvele chutí aj zapekaná so syrom, vajíčkami alebo v kombinácii s cesnakom a citrónom.
  • Parenie – Jemná príprava v pare pomáha zachovať všetky cenné živiny.

Lahodná brokolicová polievka

Polievka z brokolice môže byť jemne krémová alebo s kúskami zeleniny. Ak chcete krémovú textúru, môžete ju zahustiť rozvareným zemiakom. Dochutiť ju môžete strúhaným parmezánom alebo opečenými krutónmi.

Tip: Pridajte do polievky mrkvu pre ešte bohatšiu chuť.

Zapekaná brokolica

Zapekané jedlá patria medzi obľúbené a brokolica v nich vyniká obzvlášť dobre. Skombinujte ju so zemiakmi, kuracím mäsom a nivou, a zalejte smotanou pre lahodný efekt.

Tip: Zapekaná brokolica so zemiakmi a kuracím mäsom je skvelá voľba na obed či večeru.

Brokolica s cestovinami a smotanovou omáčkou

Ak potrebujete rýchly a sýty obed, vyskúšajte brokolicu v kombinácii s cestovinami a krémovou syrovou omáčkou.

Čo budete potrebovať:

  • 1 brokolica
  • 1 balenie cestovín (napr. špagety)
  • 1 smotana na varenie
  • 150 g nivy
  • 2 trojuholníky taveného syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Maslo, 1 lyžica múky
  • 250 g šunky
  • Soľ, voda

Postup: Cestoviny uvarte v osolenej vode. Brokolicu naparte do mäkka. Na masle pripravte bešamelovú omáčku, pridajte syry, šunku a varte, kým sa nerozpustia. Dochuťte cesnakom a soľou. Nakoniec všetko premiešajte.

Chrumkavé brokolicové fašírky

Ak hľadáte zdravšiu alternatívu k mäsovým fašírkam, skúste brokolicové placky. Môžu byť čisto zeleninové alebo doplnené mletým mäsom.

Tip: Podávajte s jogurtovým dipom pre svieži kontrast.

Slaný koláč s brokolicou

Francúzsky quiche je univerzálny pokrm, ktorý môžete pripraviť na rôzne spôsoby. Brokolica v spojení so smotanou a syrom vytvorí neodolateľnú kombináciu, ktorá sa hodí na obed či večeru.

Ak ste doteraz brokolici neverili, tieto recepty vás určite presvedčia, že môže byť skutočne chutná a rozmanitá. Nebojte sa experimentovať a objavovať nové spôsoby, ako si ju vychutnať!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.