Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami. Tomu neodoláte!

Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najlepší pečený jablkový chlebíček je so škoricou a orechami. Tomu neodoláte! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

V tomto recepte na sladký chlebíček sa stretávajú tie najlepšie jesenné chute, ktoré vám spríjemnia aj pochmúrne dni. A radosť vám urobí aj ľahká príprava – za 20 minút je v rúre.

Kombinácia jabĺk, škorice a orechov na jeseň neodmysliteľne patrí. A možností, ako z nej vytvoriť dokonalý múčnik, je veľa. Klasikou je samozrejme štrúdľa, skvelý je tiež posýpkový alebo mriežkový koláč. Za vyskúšanie určite stojí aj jednoduchý, ale chuťovo bezchybný crumble, v ktorom sa ovocie, orechy a škorica pečú bez cesta, iba pod vrstvou chrumkavej maslovej mrveničky.

Máte radi múčniky so škoricou a chcete sa blysnúť pred návštevou alebo príbuzenstvom? Upečte tento nádherný veniec a úspech máte zaručený. Postup nájdete v tomto videu:

My vám tentoraz predstavíme recept na vynikajúci jablkový chlebíček, ktorého príprava vám zaberie pár minút a zvládne ho aj začiatočník. Jediné, na čo si treba dať pozor, je izbová teplota všetkých ingrediencií. Čo napokon platí pri všetkých receptoch, v ktorých sa používa kypriaci prášok alebo jedlá sóda. Pokiaľ by boli suroviny studené, hrozí, že sa múčnik počas pečenia alebo po vytiahnutí z rúry zrazí. Upraviť si môžete aj množstvo cukru – ak použijete veľmi sladké jablká, môžete zhruba tretinu ubrať.

Sladký chlebíček s jablkami, škoricou a orechami

Čas prípravy: 20 minút + 35 minút pečenia

Ingrediencie:

250 g polohrubej múky
150 ml rastlinného oleja
3 vajcia
100 g krupicového cukru
40 g vanilkového cukru
1,5 lyžičky kypriaceho prášku
150 ml kefíru
2 nastrúhané jablká
½ lyžičky mletej škorice
50 g nasekaných vlašských orechov
maslo na vymazanie formy
hrubá múka na vysypanie formy

Príprava:

1) Všetky suroviny vyberte z chladničky, aby mali pred prípravou izbovú teplotu. Múku dôkladne premiešajte so škoricou a kypriacim práškom.

2) Rúru predhrejte na 170 ºC. Formu na chlebíček vymažte maslom a vysypte hrubou múkou, alebo ju vyložte papierom na pečenie.

3) Do misky rozklepnite vajcia a pridajte krupicový aj vanilkový cukor. Metličkou alebo elektrickým šľahačom vyšľahajte zmes do bielej peny.

4) Vmiešajte kefír a potom postupne do zmesi striedavo pridávajte múku a olej.

5) Na záver do cesta zamiešajte strúhané jablká a nasekané orechy.

6) Cesto ihneď nalejte do pripravenej formy a vložte do predhriatej rúry. Pečte 30-40 minút – pred koncom zapichnite do stredu špajľu. Pokiaľ zostane suchá, je chlebíček hotový.

Zdroj: www.onceuponachef.com, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.