
- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Najlepšie krémy pre vaše cupcakes
Najlepšie krémy pre vaše cupcakes

Čokoládový krém
Pre tento krém môžete použiť rôzne druhy čokolády..Mliečnu, horkú, bielu, jahodovú…
Budete potrebovať:
- 250 g čokolády
- 500 ml smotany na šľahanie
V mixéri rozmixujeme čokoládu, alebo ju najemno nastrúhame.Zahrejeme smotanu a dáme ju teplú do mixéra spolu s čokoládou..Spolu premixujeme..Zmes prelejeme do misky a necháme vychladnúť na izbovú teplotu ..potom premiešame a vložíme do chladničky na 2 hodiny..Každú polhodinu zmes premiešame.Po 2 hodinách vyšľaháme ..Hotovo

Vanilkovo maslový krém
- 250 g masla
- 275 g práškového cukru
- 50 ml mlieka
- 1 vanilkový lusk, alebo vanilková esencia
- potravinárske farbivo podľa vašej predstavy
30 minút pred prípravou vyberieme maslo z chladničky.Pri strednej rýchlosti ho šľaháme s postupným pridávaním cukru do peny. Keď miniete asi polovicu cukru, pridajte mlieko s vanilkou a potom zas cukor. Šľahajte kým krém nieje nadýchaný.. Potom ho preložíme do cukrárskeho vrecka a cupcakes dozdobíme.

Krém s mascarpone
- 170 g mascarpone
- 50 g masla
- 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
- 120 g práškového cukru
Pri strednej rýchlosti šľahača vyšľaháme najskôr mascarpone s mäkkým maslom , potom pridáme vanilku a nakoniec po lyžiciach cukor.Šľaháme do nadýchaného krému. Zdobíme s cukrárskym vreckom.

Pusinkový krém:
- 3 vaječné bielky izbovej teploty
- 1/4 šálky vody
- 1 šálka cukru
- štipka kyseliny citrónovej
- 170 g masla
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Bielka si dáme do suchej čistej misky..Do hrnčeka si dáme vodu a cukor a na miernom ohni varíme kým sa cukor nerozpustí. Kým sa cukor púšťa vyšľaháme si bielka , pridáme k nim kyselinu citrónovú. k bielkam potom tenkým prúdom prilievame horúci cukrový sirup a šľaháme až kým zmes úplne nevychladne.Môže to trvať aj 20 – 30 minút.. Takto pripravený sneh striekame na poloupečené maffiny a dáme so snehom dopiecť..
Ak chceme snehový krém, necháme bielkovú zmes úplne vychladnúť a vmiešame do nej mäkké maslo..Šľaháme spolu kým krém nieje nadýchaný.Potom môžete pridať vanilkový extrakt, alebo jahodové či iné ovocné pyré..
