Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najlepšie zemiaky pečené v rúre? Musíte na ne takto!

Najlepšie zemiaky pečené v rúre?
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Najlepšie zemiaky pečené v rúre? Musíte na ne takto! Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Milujete pečené zemiaky, ale vždy, keď sa o ne doma pokúsite, sú tvrdé, alebo naopak príliš mäkké? A pekne chrumkavé si ich doprajete iba v reštauráciách? Potom máme pre vás dobrú správu. Upiecť vynikajúce americké zemiaky nie je nič zložité. Stačí, keď sa budete držať našich rád.

Chcete, aby boli vaše americké zemiaky chutné a chrumkavé? Potom musíte dbať na kvalitu použitých zemiakov a ich varný typ. Vhodné sú šalátové zemiaky typu A – tie sú menej škrobnaté, sú pevnejšie a v rúre vydržia aj o trochu dlhší čas bez rozvarenia a rozpadnutia.

V prípade, že majú zemiaky peknú šupku, nelúpte ich, iba ich poriadne umyte. Zemiaky budú mať lepšiu chuť a budú vyzerať zaujímavejšie.

Americké zemiaky so soľou hotové

Zatiaľ čo väčšie zemiaky krájajte na mesiačiky, menšie zemiaky stačia na polovicu. Potom si pripravte koreniacu zmes. Vhodná je mletá paprika, oregano či rozmarín. Zemiaky chutia skvele aj s cesnakom – sušeným aj čerstvým.

Takto môže vyzerať dip k zemiakom:

Korenie zmiešajte s olejom a zemiaky obaľte v tejto zmesi. Nech už zemiaky okoreníte akokoľvek, soľte ich až po vytiahnutí z rúry. Ak by ste ich osolili pred pečením, soľ by z nich vytiahla všetku vodu. Zemiaky by sa potom dusili vo vlastnej šťave a nemali by chrumkavú kôrku.

Pečte ich zhruba pol hodiny

Zemiaky rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 200 °C. Prvých päť minút ich pečte sprudka, potom znížte na 180 ° C, kým nebudú zemiaky mäkké vo vnútri a chrumkavé na povrchu.

S čím ich jesť?

Domáce pečené zemiaky sa hodia ako príloha k steakom s bylinkovým maslom, ale aj k rybám. Skvele budú chutiť aj k poctivému burgeru. Alebo len tak – s dobrým dipom.

Zdroj: recepty.cz, ireceptar.cz, www.dumazahrada.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.