- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Naše triky do kuchyne
Naše triky do kuchyne
reklama:
- Ak potriete mäsko pred dopečením medom, získate lesklú chrumkavú kôrku..
- Ak pečeň pred vyprážaním alebo pred restovaním trochu pocukrujete bude jemnučká a mäkká..
- Ak nechcete aby vajcia počas varenia praskli opláchnite ich pred varením v studenej vode..
- Ak potrebujete vyšľahané vajíčka na obaľovanie, pridajte k nim 2 lyžičky vody a vyšľahajte ich v poháriku..
- Ak nechcete aby sa vám špagety lepili , pridajte k nim počas varenia trochu oleja..
- Kysnuté cesto bude nadýchanejšie a jemnejšie ak pridáte do neho postrúhaný uvarený zemiak..Na jeden kilogram múky aspoň 2 varené zemiaky..
- Ešte jeden fígeľ ako vaľkať kysnuté cesto. Naplňte si sklenenú fľašku teplou vodou , zaštupľujte a potom ňou vaľkajte koláčik..Vôbec cesto neubijete ..
- Cesto sa vám nebude lepiť na ruky pri miesení ak si ich potriete olejom..
- Ak chcete aby vám cesto rýchlo nakyslo, napichajte do neho aspoň 5 ks makarónov..uvidíte zázrak..Makaróny samozrejme potom vyberte.)))
- Teraz je čerešňová sezóna..resp..sezóna kvitnutia čerešní..Ak ste sa rozhodli pripravovať mäsko, pridajte na panvičku pár čerešňových či višňových kvetov..Mäsko získa nezvyčajnú skvelú chuť..
- Krupicu pred varením namáčajte..Jedlo bude vtedy oveľa jemnejšie ..
- Mrazené ryby nikdy nerozmrazujte úplne..Nakrájajte ich polotuhé na kúsky a tak ich opekajte..
reklama: