- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Nasypte múku do jogurtu. Vznikne vám fantastická vec. Pozrite
Nasypte múku do jogurtu. Vznikne vám fantastická vec. Pozrite
Múka a biely jogurt – dve ingrediencie, ktoré má doma vždy snáď každý. Spojiť ich dohromady by ale napadlo asi len málokoho, čo je obrovská škoda. Práve z múky a jogurtu totiž môžete vyrobiť dokonalé cesto a počas pár minút z neho urobiť napríklad sladučké šišky.
Naháňa vás maškrta, ale doma práve žiadne sladkosti nemáte a nechcete tráviť v kuchyni hodiny s prípravou nejakého múčnika? Nevadí! Aj tak si totiž môžete behom chvíľky usmažiť šišky, ktoré sa budú doslova rozplývať na jazyku. A nepotrebujete na ne ani droždie. Postačí múka, jogurt a napríklad marmeláda alebo rozpustená čokoláda.
Ako pripraviť skvelé šišky len z múky a jogurtu, zistíte vo videu:
https://www.youtube.com/watch?v=AcM9nD19yzE&t=
Rýchle šišky
Šišky sú obľúbené snáď medzi všetkými. A nezáleží, či sú naplnené čokoládou, marmeládou alebo napríklad krémom. Do ich prípravy sa ale nikto veľmi púšťať nechce, lebo je s nimi pomerne dosť práce a vyžadujú aj nemalé množstvo času. Ide to ale aj inak. Oveľa ľahšie a za zlomok času.
Príprava cesta
Cesto z múky a jogurtu je pravdepodobne tým najjednoduchším cestom vôbec. Do misy nasypte 1 hrnček múky a zmiešajte ju s 1/2 hrnčeka bieleho jogurtu. Obe ingrediencie rukami prepracujte a vytvorte pevné cesto. To potom preložte na pomúčenú pracovnú plochu, prípadne ho znovu prepracujte a valčekom ho rozvaľkajte na placku a hrúbke asi 1 centimetra. Z nej napríklad pohárom vykrajujte kolieska. Doprostred každého kolieska môžete urobiť ešte menšie koliesko. Potom budú šišky pripomínať americké donuty.
Vyprážanie šišiek
V hrnci rozohrejte dostatočné množstvo slnečnicového alebo repkového oleja a opatrne doň vkladajte šišky. Tie smažte dozlatista. Nezabudnite ich v priebehu vyprážania otočiť, aby sa osmažili z oboch strán. Hotové šišky odkladajte na papierovú utierku, ktorá absorbuje prebytočný olej. Šišky potom servírujte, ako len chcete. Môžete ich napríklad obaliť v práškovom cukre alebo v škoricovom cukre. Skvele budú chutiť aj poliate čokoládou, marmeládou alebo napríklad tvarohom. Skrátka si ich každý môže ochutiť podľa svojich preferencií.