Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nátierka z pečeného cesnaku. Hotová bleskom a chuť úplne fantastická

Nátierka z pečeného cesnaku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nátierka z pečeného cesnaku. Hotová bleskom a chuť úplne fantastická Foto: www.youtube.com
reklama:

Cesnaková nátierka je lacná a jednoduchá forma raňajok, desiaty alebo večere. Vychutnajte si ju vo vylepšenej podobe s pečeným cesnakom. Je to neskutočná lahôdka!

Nátierka je gastronomická pochúťka, ktorá zachraňovala (a dodnes zachraňuje) všetkých sporivých ľudí počítajúcich každú korunu. Nátierka je rýchla, jednoduchá a dodá chuť pečivu alebo hriankam. Môžete v nej uplatniť všetko, čo nájdete v chladničke – od vajíčok, zvyškov salámy, syrov, droždia, zeleniny až po jogurt či majonézu. V dnešnej dobe, kedy je racionálne jedlom neplytvať a zužitkovať všetky zvyšky, je taká nátierka vlastne moderná záležitosť. Podľahnite jej aj vy a vykúzlite si niektorú z obľúbených nátierok. Ušetríte peniaze aj prírodu.

Na videu uvidíte postup, ako si pripraviť nátierku z pečeného cesnaku krok za krokom:

Strúčik cesnaku denne

V Čechách medzi najobľúbenejšie nátierky patrí syrová, vajíčková, rybia, ale aj šľahaná budapeštianska s tvarohom. Veľkú obľubu majú aj nátierky, ktorých hlavnou súčasťou je cesnak. Táto zelenina je zdravá, pôsobí ako prírodné antibiotikum, odbúrava baktérie a plesne v tele a dokonca znižuje aj hladinu cholesterolu v krvi! Niet divu, že ľudoví liečitelia odporúčajú jesť jeden strúčik cesnaku denne. A keď už nie samotný, tak aspoň rozdrvený v dobrej nátierke.

Nie je cesnak, ako cesnak

Cesnak je veľmi aromatický a má ostrú chuť. Niektorým ľuďom to vyhovuje, ale nájdu sa aj takí, ktorým vadí jeho intenzívna chuť. Patríte medzi nich? Potom máme pre vás tip na zdravú, ale jemnú nátierku z pečeného cesnaku. Nemusíte mať obavy, pečený cesnak je chuťovo o poznanie jemnejší ako čerstvý. Navyše má príjemnú krémovú konzistenciu, ktorá nátierke len prospeje.

Nátierka z pečeného cesnaku

Jednu neolúpanú hlavičku cesnaku rozrežte napoly, okoreňte soľou, čiernym korením a pokvapkajte olivovým olejom. Obe polovice cesnaku zabaľte do alobalu a dajte piecť na 180 ° C do rúry. Zhruba po 50 – 60 minútach cesnakové balíčky rozbaľte. Vylúpte z nich strúčiky, ktoré nožom rozdrvte na kašu. V mise vyšľahajte 200 g čerstvého syra a 50 g smotanového syra. Zmes okoreňte soľou, čiernym korením a tymianom. Nakoniec do nej všľahajte aj rozdrvený pečený cesnak. Hotovú nátierku zjemnite lyžicou majonézy a je hotovo! Zmes skvele chutí na bielom pečive či hriankach.

Zdroje: www.recepty.cz,  www.youtube.com, ireceptar.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.