Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nečakaná návšteva? Nenechajte sa zaskočiť

1_caprese salad_mala.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: Galbani

BRATISLAVA 28. augusta (Mňamky-Recepty.sk) – Leto je so svojimi dlhými teplými večermi ideálne na posedenia s priateľmi. Je to čas grilovačiek, opekačiek a piknikov v tráve. Vítané sú nečakané návštevy, ktoré dotvárajú pravú atmosféru leta. Vymyslieť rýchle a svieže občerstvenie, ktoré sa ideálne hodí na túto príležitosť, preverí schopnosť improvizácie v kuchyni každého z nás. Čo ponúknuť nečakanej návšteve a pritom použiť len základné suroviny, ktoré nájdete v chladničke alebo komore?

Talianska gastronómia ponúka inšpiráciu pre každodenné varenie. Dôraz kladie na využívanie kvalitných surovín a jednoduché kombinácie. Talianske jedlá preto nie je potrebné zbytočne dochucovať. Staviť môžete na šalát caprese, ktorý je svieži a chutný. Pôvod tohto šalátu je z talianskeho ostrova Capri a všetky jeho ingrediencie sú vo farbách talianskej vlajky.  Na prípravu antipasti v podobe šalátu caprese vám postačia len paradajky, mozzarella, olivový olej, trocha korenia a bazalka, ktorá podčiarkne jeho taliansku chuť.

2_204.caprese agli asparagi_mala.jpg
Foto: Galbani

Keď sa nechceme obmedziť len na klasické caprese, môžeme pripraviť napríklad cestovinový šalát, ktorý je nenáročný na prípravu a hotový je za pár minút.  Všetky jeho ingrediencie sa nájdu v každej domácnosti a keď do jeho prípravy zapojíte aj svojich hostí, malé občerstvenie je hneď na stole.

Ingrediencie:

150 g balenie Mozzarelly Galbani Mini

250 g cestovín (ideálne mušličky)

200 g cherry paradajok

2 veľké papriky

Vetvička tymianu

Čerstvá bazalka

Olivový olej

Balsamico

Soľ

Korenie

Pripraviť doma chutnú bruschettu nie je tiež nič nemožné. Ideálne sa hodí ako malé občerstvenie k večernému posedeniu s priateľmi. Stačí ak máte doma chlieb alebo bagetu, ktorú krátko osmažíte na olivovom oleji, obložíte pokrájanými cherry paradajkami s bazalkou. Osolíte a okoreníte podľa chuti a navrch poukladáte plátky mozzarelly Galbani. Pred podávaním ešte buschettu pokvapkajte olivovým olejom a dozdobte lístkami čerstvej bazalky.

3_chrumkava bruscheta_galbani website recipes 10.jpg
Foto: Galbani

Možností ako urobiť chutné bruschetty je veľa a niekedy sa líšia naozaj len v detailoch. Ďalšou možnosťou je urobiť hrianky, na ktoré potrebujete chlieb, ktorý nasucho v trúbe opečiete z oboch strán. Na vrch natrite pokrájané paradajky, až kým nepustia šťavu. Posypte oreganom a nakoniec poukladajte nadrobno nakrájanú mozzarellu. Lahodnejšiu chuť bruschetty dosiahnete, keď ju pokvapkáte extra panenským olivovým olejom.

Viac inšpirácií z Talianska nájdete na stránke galbani.sk, vyskúšať môžete napríklad aj pizzu alebo jednohubky.

Inzercia

Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.