Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neodolateľné nakladané paradajky s cibuľou a cesnakom: Jednoduchá príprava s dokonalou chuťou

nakladané paradajky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
nakladané paradajky Foto: depositphotos.com
reklama:

Nakladané paradajky s cibuľou a cesnakom sú vynikajúcou voľbou pre každého, kto miluje chutné a jednoduché prílohy. Ich príprava je veľmi nenáročná, no výsledok stojí za to. Sladkosť paradajok, jemne štipľavá cibuľa a výrazný cesnak vytvárajú dokonalú chuťovú harmóniu, ktorá môže obohatiť akékoľvek jedlo. Tento recept je skvelým doplnkom nielen k hlavným jedlám, ale aj ako samostatná pochúťka, ktorá vás poteší.

Ingrediencie na 3-litrové poháre:

  • 2 kg paradajok
  • 3 cibule (1 cibuľa na 1-litrový pohár)
  • 6 strúčikov cesnaku (2 strúčiky na 1-litrový pohár)
  • 3 bobkové listy (1 na každý pohár)
  • 12 guľôčok nového korenia (4 guľôčky na 1-litrový pohár)
  • 12 guľôčok čierneho korenia (4 guľôčky na 1-litrový pohár)
  • Čerstvá petržlenová vňať podľa potreby
  • Vriaca voda na zalievanie
  • 0,5 PL soli na každý pohár (spolu 1,5 PL)
  • 1,5 PL cukru na každý pohár (spolu 4,5 PL)
  • 0,5 PL 70%/9% octu (spolu približne 2,5 ml na všetky poháre)

Postup:

  1. Príprava pohárov: Do každej litrovej nádoby vložte 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 4 guľôčky nového korenia a 4 guľôčky čierneho korenia.
  2. Vrstvenie zeleniny: Nakrájajte cibuľu na tenké plátky a paradajky na polmesiace. Do pohárov najskôr vložte cibuľu, potom paradajky a pridajte aj čerstvú petržlenovú vňať. Zeleninu do pohárov pevne stlačte, aby sa do nich vošlo čo najviac.
  3. Zalievanie vriacou vodou: Zalejte zeleninu v pohároch vriacou vodou až po okraj. Nádoby pevne uzavrite viečkami a nechajte stáť približne 15 minút, aby sa všetko dobre prepojilo.
  4. Príprava nálevu: Vodu zo všetkých pohárov zlejte do veľkého hrnca. Pridajte soľ, cukor a postavte na sporák. Keď nálev začne vrieť, pridajte ocot a zalejte ho späť do pohárov až po okraj. Nádoby opäť uzavrite a otočte hore dnom.
  5. Chladenie a skladovanie: Poháre nechajte 24 hodín prikryté utierkou, aby pomaly vychladli. Potom ich môžete uložiť na chladné miesto.

Nakladané paradajky môžete podávať ako prílohu k rôznym jedlám, ale aj samotné, kedy si ich výnimočnú chuť vychutnáte naplno.

Dobrú chuť!

Tento jednoduchý recept si zamilujete, pretože spája minimum práce s maximálnou chuťou. Ak máte svoje obľúbené nápady na recepty, pridajte sa do našej komunity na Facebooku, kde každý deň nájdete nové inšpirácie na chutné jedlá!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.