Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečená Oreo torta hotová za 10 minút: Lahodná pochúťka, ktorú si zamilujú malí aj veľkí

Nepečená oreo torta
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečená oreo torta Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak patríte medzi fanúšikov legendárnych čokoládových sušienok Oreo s jemnou vanilkovou náplňou, tento dezert si rozhodne nesmiete nechať ujsť. Spojenie obľúbených sušienok s krémovým syrom vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorú si zamilujete po prvom súste. A čo je najlepšie – túto nepečenú tortu pripravíte bez rúry, bez špeciálneho vybavenia a za pár minút.

Sladké potešenie bez pečenia a stresu

Nepečené zákusky majú v kuchyni svoje stále miesto – sú rýchle, jednoduché a zvládne ich pripraviť aj úplný začiatočník. Na výrobu Oreo torty nepotrebujete nič výnimočné, stačí vám misa, metlička alebo ručný šľahač a chladnička. Ak nemáte mixér, sušienky ľahko rozdrvíte pomocou valčeka alebo kuchynského kladiva – jednoducho ich vložte do plastového vrecka a rozdrvte.

Torta sa podáva vychladená, preto odporúčame najskôr pripraviť korpus, ktorý necháte krátko stuhnúť v mrazničke, a po naplnení celý dezert nechať odpočívať v chladničke aspoň hodinu. Chuťovo sa tak všetko krásne prepojí, a korpus získa príjemnú vláčnosť.

Čo budete potrebovať?

Na túto tortu si pripravte:

  • 34 kusov väčších sušienok Oreo (ak použijete mini verziu, počet sa môže líšiť)

  • 4 lyžice rozpusteného masla

  • 400 g krémového smotanového syra (napr. Philadelphia, ale postačí aj neosolený tvaroh)

  • 400 ml smotany na šľahanie

  • 125 g práškového cukru

  • 5 ml vanilkovej esencie alebo balíček vanilkového cukru

Niekoľko sušienok si môžete odložiť na dekoráciu alebo ich nahradiť čokoládovými hoblinami či kakaovým práškom.

Postup krok za krokom

1. Príprava korpusu:
Zoberte 24 Oreo sušienok a rozdrvte ich na jemné drobky – buď mixérom, alebo ručne. Drobky zmiešajte s rozpusteným maslom a zmes rovnomerne rozložte na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Pomocou lyžičky hmotu dôkladne utlačte, aby vytvorila pevný základ. Korpus vložte na 10 minút do mrazničky – tým zabránite, aby teplé maslo narušilo štruktúru plnky.

2. Krémová náplň:
Do veľkej misy vložte smotanový syr a vyšľahajte ho dohladka. Postupne pridajte smotanu, cukor a vanilku. Všetko spolu šľahajte, kým krém nie je hustý a nadýchaný. Nakoniec doň vmiešajte zvyšných 10 rozdrvených Oreo sušienok.

3. Finalizácia:
Krém rovnomerne natrite na stuhnutý korpus. Torta by mala ísť do chladničky aspoň na hodinu, ideálne však na niekoľko hodín, aby poriadne stuhla a chute sa prepojili. Pred podávaním ju ozdobte podľa vlastnej fantázie – sušienkami, čokoládovými hoblinami, kakaom alebo napríklad šľahačkou.

Obľúbený recept s množstvom variácií

Na internete nájdete množstvo receptov na Oreo tortu, pričom každý sa od toho druhého trochu líši. Tento konkrétny postup je ideálny pre milovníkov vláčneho a krémového dezertu. No ak neobľubujete rozmočené kúsky sušienok, môžete vyskúšať jednoduchú obmenu: pred prípravou krému zo sušienok opatrne odstráňte krémovú náplň a použite ju namiesto vanilkovej esencie priamo do plnky. Sušienky bez náplne následne použite len na korpus.

Vďaka tomu získate ešte jemnejšiu konzistenciu krému a pevnejší základ. A ak túžite po elegantnej prezentácii, namiesto klasického zdobenia sušienkami tortu posypte jemne preosiatym kakaovým práškom alebo nastrúhanou čokoládou – výsledok bude vyzerať ako z cukrárne.

Ak hľadáte rýchly, no pôsobivý dezert, Oreo torta je presne to, čo potrebujete. Príprava zaberie minimum času, no výsledok vyzerá a chutí, akoby ste strávili v kuchyni celé dopoludnie. A čo je najdôležitejšie – zaručene poteší každého maškrtníka pri akomkoľvek rodinnom stretnutí, oslave či ako sladká bodka za víkendovým obedom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.