Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečené mušličky s krémom: jednoduché cukrovinky ako z profesionálnej cukrárne

Nepečené krémové mušličky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečené krémové mušličky Foto: depositphotos.com
reklama:

Ak máte radi nepečené cukrovinky, tieto jemné mušličky si vás okamžite získajú. Vyzerajú elegantne, sú snehobiele, krehké a naplnené lahodným krémom, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku. Hoci pôsobia luxusne a slávnostne, ich príprava nie je zložitá a zvládne ju aj menej skúsený domáci cukrár.

Mušličky sú ideálnou voľbou na Vianoce, rodinné oslavy aj ako efektné pohostenie ku káve. Veľkou výhodou je, že ide o nepečené cukrovinky, takže nepotrebujete rúru. Stačí vám trochu času, trpezlivosti, formičky (rovnaké ako na oriešky či medvedie labky) a mixér, ktorý výrazne uľahčí prípravu krému.

Čo budete potrebovať na nepečené mušličky

Tieto cukrovinky sú podobne jednoduché ako obľúbené kokosové guľky s krémom, no vzhľadom pôsobia omnoho slávnostnejšie a nápaditejšie. Vďaka detailom vyzerajú ako z vitríny cukrárne.

Suroviny na mušličkové „telo“:

  • 175 g sušeného polotučného mlieka

  • 100 g práškového cukru

  • 140 g masla izbovej teploty

  • 40 g strúhaného kokosu

  • 1 lyžica citrónovej šťavy
    (môžete použiť aj limetkovú alebo pomarančovú)

Na dokončenie:

  • práškový cukor na obaľovanie

  • biela čokoládová poleva

  • malé papierové košíčky

  • cukrové perličky na ozdobu

Na detailoch záleží – pri sladkostiach to platí dvojnásobne.

Príprava mušličiek krok za krokom

Do väčšej misy nasypte sušené mlieko, práškový cukor a kokos. Pridajte zmäknuté maslo a zalejte citrónovou šťavou. Rukou všetko dôkladne spracujte, kým nevznikne kompaktná a hladká hmota, ktorá sa nelepí ani nerozpadáva.

Z pripravenej zmesi tvarujte malé guľôčky približne veľkosti desaťcentovej mince. Každú guľôčku jemne obaľte v práškovom cukre – vďaka tomu sa hmota nebude lepiť na formičky a pôjde ľahko vyklopiť. Pred tvarovaním však prebytočný cukor zľahka straste.

Guľôčku vtlačte do formičky v tvare mušličky, opatrne ju vyklopte a hotové polovice ukladajte na papier na pečenie alebo iný nepriľnavý povrch. Takto pripravené mušličky nechajte schnúť ideálne do nasledujúceho dňa, aby spevneli a dobre držali tvar.

Jemný krém, ktorý robí z mušličiek výnimočné cukrovinky

Na krém budete potrebovať:

  • 50 g práškového cukru

  • 1 žĺtok

  • 30 g hladkej múky

  • 250 g mlieka

  • 170 g masla

Najskôr v miske zmiešajte mlieko, žĺtok, cukor a múku. Túto zmes varte vo vodnom kúpeli, kým nezhustne na hladkú kašovitú hmotu. Potom ju odstavte a nechajte úplne vychladnúť.

V druhej mise vyšľahajte maslo do peny a po častiach k nemu zašľahávajte vychladnutý základ. Výsledkom by mal byť hladký, jemný a nadýchaný krém, ktorý sa ľahko nanáša a dobre drží tvar.

Spájanie mušličiek a finálne zdobenie

Krémom naplňte jednu polovicu mušličky a druhú len jemne priložte. Mušličky neuzatvárajte úplne – konce by mali zostať mierne pootvorené, aby bol krém viditeľný.

Bielu čokoládovú polevu rozpustite a opačný koniec mušličky do nej krátko namočte. Hneď ju vložte do papierového košíčka. Poleva mušličky jemne spojí, dodá im elegantný vzhľad a pomôže ich udržať stabilne na mieste.

Na záver vložte do krému cukrovú perličku. Hotové cukrovinky nechajte stuhnúť a odležať, aby sa chute krásne prepojili.

Tipy, ako mušličky ešte viac ozvláštniť

Ak chcete, aby boli tieto nepečené cukrovinky ešte zaujímavejšie, môžete:

  • pripraviť tmavý čokoládový krém,

  • pridať do krému kvapku rumu alebo obľúbenej tresti,

  • jemne ho zafarbiť potravinárskym farbivom pre perleťový efekt.

Výsledkom budú mušličky, ktoré nielen skvele chutia, ale aj nádherne vyzerajú.

Nepečené mušličky sú dôkazom, že aj z jednoduchých surovín možno vytvoriť cukrovinky, ktoré pôsobia luxusne a chutia výnimočne. Ideálne pre každého, kto chce očariť bez zbytočného stresu v kuchyni.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.