Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Nepečené ovsené guličky bez cukru a múky

Nepečené ovsené guličky bez cukru a múky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečené ovsené guličky bez cukru a múky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Pár kúskov cukroviniek vašu líniu určite nenaruší, ale dobrôt sa nemusíte vzdávať, ani ak si chcete (alebo musíte) strážiť, čo jete. Stačí skombinovať niekoľko málo kvalitných surovín a nepečené pečivo bez lepku a rafinovaného cukru je na svete.

Ingrediencie pre:
25 guličiek
Na guličky (pre celiakov dajte bezlepkové vločky)

200 g ovsených vločiek
100 g kešu krému
100 g 100% jablčného sirupu
1 štipka soli
1 lyžička vanilkového extraktu

Na obalenie alebo zafarbenie

1 balenie lyofilizovaného ovocia

A potom, že cukrovinky nemôžu byť zdravé! Tieto krásne ovsené guličky sú plné vitamínov a môžu si ich dopriať aj bezlepkáči a ľudia s intoleranciou laktózy.
Postup
01.

Vločky (klasické ovsené alebo bezlepkové) po častiach rozmixujte a prepracujte s kešu či iným orieškovým krémom, jablčným sirupom alebo iným sladidlom (100% jablkový sirup má sviežu chuť po jablkách), vanilkou a štipkou morskej soli.

02.

Ak by bola zmes príliš drolivá, pridajte ešte trochu krému, sirupu alebo aj vody a rukami potom tvorte malé guličky.
03.

Lyofilizované (mrazom sušené) ovocie rozmixujte alebo nadrťte, nenechávajte ho však dlho takto stáť, aby nenavlhlo, a guličky v ňom obaľujte. Druhá možnosť je ovocie zapracovať priamo do hmoty. Tretinu guličiek môžete obaliť v jahodách, tretinu v marhuliach a zvyšok môžete premiešať s čučoriedkami, oba spôsoby fungujú bezchybne, jednoduchší je ten druhý.

04.

Uchovávajte v dobre uzavretej dóze v chlade a spotrebujte do dvoch týždňov.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.