Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečené ovsené guličky bez cukru a múky

Nepečené ovsené guličky bez cukru a múky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečené ovsené guličky bez cukru a múky Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Pár kúskov cukroviniek vašu líniu určite nenaruší, ale dobrôt sa nemusíte vzdávať, ani ak si chcete (alebo musíte) strážiť, čo jete. Stačí skombinovať niekoľko málo kvalitných surovín a nepečené pečivo bez lepku a rafinovaného cukru je na svete.

Ingrediencie pre:
25 guličiek
Na guličky (pre celiakov dajte bezlepkové vločky)

200 g ovsených vločiek
100 g kešu krému
100 g 100% jablčného sirupu
1 štipka soli
1 lyžička vanilkového extraktu

Na obalenie alebo zafarbenie

1 balenie lyofilizovaného ovocia

A potom, že cukrovinky nemôžu byť zdravé! Tieto krásne ovsené guličky sú plné vitamínov a môžu si ich dopriať aj bezlepkáči a ľudia s intoleranciou laktózy.
Postup
01.

Vločky (klasické ovsené alebo bezlepkové) po častiach rozmixujte a prepracujte s kešu či iným orieškovým krémom, jablčným sirupom alebo iným sladidlom (100% jablkový sirup má sviežu chuť po jablkách), vanilkou a štipkou morskej soli.

02.

Ak by bola zmes príliš drolivá, pridajte ešte trochu krému, sirupu alebo aj vody a rukami potom tvorte malé guličky.
03.

Lyofilizované (mrazom sušené) ovocie rozmixujte alebo nadrťte, nenechávajte ho však dlho takto stáť, aby nenavlhlo, a guličky v ňom obaľujte. Druhá možnosť je ovocie zapracovať priamo do hmoty. Tretinu guličiek môžete obaliť v jahodách, tretinu v marhuliach a zvyšok môžete premiešať s čučoriedkami, oba spôsoby fungujú bezchybne, jednoduchší je ten druhý.

04.

Uchovávajte v dobre uzavretej dóze v chlade a spotrebujte do dvoch týždňov.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.