Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nepečený cheesecake s chuťou lieskových orieškov

Nepečený cheesecake s chuťou lieskových orieškov
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nepečený cheesecake s chuťou lieskových orieškov Foto: www.gettyimages.com
reklama:

Tento krémový skvost zvládnu pripraviť aj úplní začiatočníci. Keď ho prinesiete na stôl, nikto vám nebude veriť, že ste ho nekúpili v dobrej cukrárni! Že vám výroba trvala iba dvadsať minút, si nechajte pre seba a užite si nadšenie všetkých, ktorí ochutnajú.

Ingrediencie pre:
1 forma s priemerom 22 cm
Na korpus

260 g čokoládových maslových sušienok
60 g masla

Na náplň

250 g čerstvého syra (Philadelphia, Lučina, Buko)
2 lyžice cukru krupice
1 lyžica cukru múčka
80 g lieskoorieškového čokoládového krému
120 g mascarpone
200 ml 33% smotany na šľahanie

Na polevu a dokončenie

100 ml 33% smotany na šľahanie
120 g čokolády 70%
2 hrsti lieskový orech

Do náplne budete potrebovať dve poriadne vrchovaté lyžice čokoládového krému s lieskovými orieškami. Na trhu nájdete niekoľko značiek, ktoré ho ponúkajú: mávajú rôzne zloženie a záleží iba na vás, ktorú zvolíte. Dobrú službu vám urobia aj najbežnejšie značky (Nutella, Milka), siahnuť ale môžete aj po prémiových produktoch s vyšším podielom orechov a bez palmového tuku. Ak vám lieskové orechy „drhnú“ na jazyku, nahraďte lieskovoorieškový krém tým z arašidov.
Postup
01.

Včas vyberte orieškový krém na linku, aby trochu povolil. Na korpus vyložte dno menšej tortovej formy papierom na pečenie. V mikrovlnke rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť. Sušienky rozmixujte alebo rozdrvte na jemné omrvinky a vo väčšej mise ich dobre premiešajte s rozpusteným maslom na vlhkú posýpku.

02.

Sušienkovú drvinu s maslom vsypte do formy a dobre ju utlačte pohárom s rovným dnom tak, aby ste po obvode vytvorili okraj vysoký asi 3–4 cm. Sušienková hmota je pomerne súdržná as trochou šikovnosti okraj vytvoríte ľahko, dbajte pritom, aby bol korpus všade približne rovnako silný. Formu potom na chvíľu vložte do mrazničky, aby sa korpus spevnil, a misu, v ktorej ste miešali sušienky s maslom, vytrite dočista papierovým obrúskom.

03.

Do uvoľnenej misy dajte smotanový syr a oba druhy cukru a pri pomalších otáčkach vyšľahajte do krémovej konzistencie. Pridajte mascarpone a orieškovú nátierku a ďalej pomaly šľahajte, až vznikne hladký a nadýchaný krém. Nakoniec prilejte studenú smotanu a ešte raz všetko prešľahajte do zhustnutia, potrvá to len chvíľočku.

04.

Krém rovnomerne rozprestrite do vychladeného sušienkového korpusu a uhlaďte. Formu prikryte potravinárskou fóliou, aby torta nenasal ďalšie vône z chladničky, a nechajte ho odpočinúť do druhého dňa.

05.

Na druhýkrát rozpáľte rúru na 200 °C a lieskové oriešky nasypte na plech. Vložte ich do rozpálenej rúry a pečte asi 5–8 minút. Až sa rozvonia a šupky sa začnú uvoľňovať, presypte ich do čistej utierky a ešte horúce dobre prepáčte, zbavíte ich tak väčšiny šupiek. Potom ich ostrým nožom nasekajte nahrubo.

06.

Na čokoládovú polevu priveďte v rajnici smotanu takmer do varu. Až začnú na hladinu stúpať malé bublinky, stiahnite smotanu z ohňa, vsypte do nej na kocky nalámanú čokoládu a nechajte ju pol minútky povoliť. Potom lyžicou vymiešajte hladký a lesklý krém. Nechajte ho chvíľu vychladnúť a až bude mať približne teplotu tela, ešte raz ho premiešajte. Polevu nalejte rovnomerne na vychladený a preležaný cheesecake, rozotrite ju nožom a posypte nasekanými orieškami. Tortu s polevou nechajte ešte aspoň hodinu v chladničke poriadne vychladiť.

07.

Pred podávaním opatrne obíďte ostrým pružným nožom okraje formy a uvoľnite korpus. Odstráňte boky formy a pomocou väčšej cukrárskej karty preložte hotový cheesecake na servírovací podnos. Nemusíte sa báť, korpus by mal byť v tejto chvíli dostatočne pevný. Krájajte ostrým tenkým nožom na menšie kúsky (je naozaj sýty) a ihneď podávajte.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.