Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Neponáhľajte sa s palacinkovým cestom: Čas je tajnou ingredienciou dokonalých palaciniek

Neponáhľajte sa s palacinkovým cestom: Čas je tajnou ingredienciou dokonalých palaciniek
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Neponáhľajte sa s palacinkovým cestom: Čas je tajnou ingredienciou dokonalých palaciniek Foto: depositphotos.com
reklama:

Palacinky si u nás našli pevné miesto v jedálnych lístkoch – či už ako sladké maškrty s džemom, čokoládou alebo slané varianty so syrom či šunkou. Vďaka svojej jednoduchosti a variabilite sa stali obľúbeným jedlom naprieč generáciami. Ich úspech však nezačína na panvici, ale už pri príprave cesta.

Kto chce mať istotu, že sa palacinky vydaria, mal by staviť na osvedčený pomer surovín: liter mlieka, tri vajcia, 400 gramov hladkej múky a trochu soli. Prípadné dosladzovanie nie je nevyhnutné – náplne sa o to postarajú. Výsledné cesto má byť hladké a bez hrudiek, čo sa dá ľahko dosiahnuť ponorným mixérom.

Kedy je cesto pripravené na pečenie?

Aj keď sa môže zdať, že akonáhle je cesto hotové, môžete sa pustiť do pečenia, oplatí sa mu dopriať trochu času na „oddych“. A práve tu sa rozhoduje o tom, či budú palacinky len dobré, alebo výnimočné.

  • Krátke odstátie zmení veľa
    Ak necháte cesto postáť aspoň pol hodinu, suroviny sa lepšie spoja a výsledná konzistencia bude rovnomernejšia. Pri pečení sa vám odvďačí tým, že sa bude ľahšie rozlievať po panvici a palacinky budú mať krajší tvar.

  • Dlhšie státie? Len a len výhoda
    Nemusíte sa báť pripraviť cesto výrazne vopred. Ak máte v pláne podávať palacinky na obed, pokojne si ich základ pripravte už ráno. A keď ich chcete raňajkovať, cesto si môžete spraviť ešte večer predtým. Čas mu na kvalite vôbec neuberie – práve naopak.

  • Správne uskladnenie je kľúčové
    Cesto, ktoré nechávate stáť niekoľko hodín, uložte do chladničky, aby zostalo čerstvé. Pred pečením ho nezabudnite znovu premiešať – najlepšie opäť ponorným mixérom, ktorý mu vráti pôvodnú hladkosť.

Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako svoje palacinky posunúť o úroveň vyššie, odpoveďou môže byť práve trpezlivosť. Dajte cestu čas a výsledok vás milo prekvapí.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.