Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Niekoľko praktických rád pri pečení múčnikov

178279343_xs.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:

1x 1.jpg

Múku, prášok do pečiva, práškový cukor či kakao pred použitím preosejeme, suroviny budú vzdušnejšie a zbavíme sa aj prípadných nečistôt..

Ak do cesta použijeme prášok do pečiva, vždy ho pridávame do sypkých surovín, nikdy nie do tekutých.

Sneh z bielkov dobre vyšľaháme, keď do nich pridáme štipku soli alebo citrónovej šťavy.

Nádoba musí byť dokonale čistá, bez akýchkoľvek nečistôt a mastnoty.

Kalup za secenje torte1.jpg

Žĺtky od bielkov oddelíme ľahšie, keď sú vajcia studené.

Žĺtky pri šľahaní zväčšia svoj objem, ak k nim pridáme lyžicu vlažnej vody.

Cestá nakyprené bielkovým snehom nalievame na plech z výšky, aby nestratili našľahaný vzduch..

Hearty smartie chocolate cake step 1.jpg

Plech na pečenie, alebo akúkoľvek formu, je najlepšie vymazať stuženým tukom, pretože sa najmenej pripaľuje.

Vysypeme ich hrubou alebo polohrubou múkou, strúhankou alebo kokosom.

Pri pečení ciest s práškom do pečiva, s našľahaným snehom rúru zásadne neotvárame, cesto by inak kleslo.

To isté platí aj pri pečení odpaľovaného cesta.

101128717.jpg.rendition.largest.550.jpg

Ak rúra zhora pripaľuje, prikryjeme cesto alobalom.

ak pripaľuje odspodu podložíme plech ešte jedným plechom.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.