- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- Rady a Tipy
- Niekoľko praktických rád pri pečení múčnikov
Niekoľko praktických rád pri pečení múčnikov
reklama:
Múku, prášok do pečiva, práškový cukor či kakao pred použitím preosejeme, suroviny budú vzdušnejšie a zbavíme sa aj prípadných nečistôt..
Ak do cesta použijeme prášok do pečiva, vždy ho pridávame do sypkých surovín, nikdy nie do tekutých.
Sneh z bielkov dobre vyšľaháme, keď do nich pridáme štipku soli alebo citrónovej šťavy.
Nádoba musí byť dokonale čistá, bez akýchkoľvek nečistôt a mastnoty.
Žĺtky od bielkov oddelíme ľahšie, keď sú vajcia studené.
Žĺtky pri šľahaní zväčšia svoj objem, ak k nim pridáme lyžicu vlažnej vody.
Cestá nakyprené bielkovým snehom nalievame na plech z výšky, aby nestratili našľahaný vzduch..
Plech na pečenie, alebo akúkoľvek formu, je najlepšie vymazať stuženým tukom, pretože sa najmenej pripaľuje.
Vysypeme ich hrubou alebo polohrubou múkou, strúhankou alebo kokosom.
Pri pečení ciest s práškom do pečiva, s našľahaným snehom rúru zásadne neotvárame, cesto by inak kleslo.
To isté platí aj pri pečení odpaľovaného cesta.
Ak rúra zhora pripaľuje, prikryjeme cesto alobalom.
ak pripaľuje odspodu podložíme plech ešte jedným plechom.
reklama: