Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nutellové brownies: rýchly dezert, ktorý zvládnete aj v najhektickejší deň

Nutellové brownies: rýchly dezert, ktorý zvládnete aj v najhektickejší deň
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Nutellové brownies: rýchly dezert, ktorý zvládnete aj v najhektickejší deň Foto: depositphotos.com
reklama:

Len máloktorý sladký dezert má takú popularitu ako brownies.

Kombinácia chrumkavej kôrky a mäkkého, takmer krémového vnútra jednoducho funguje. A ak do cesta zamiešate lieskovoorieškovú nátierku, získate mimoriadne jednoduchú verziu, ktorú zvládnete pripraviť za menej než pol hodiny.

Brownies sa vo svete presadili už koncom 19. storočia a odvtedy patria medzi najobľúbenejšie čokoládové dezerty. Tajomstvo úspechu spočíva aj v tom, že stačí dodržať správnu dĺžku pečenia – a koláč je hotový raz-dva. Ľudia ich majú radi aj preto, že sa dajú ľahko prenášať a krájať, takže sú praktickým riešením na oslavy, návštevy aj bežné maškrtenie.

Klasická verzia sa opiera o maslo, čokoládu, vajcia, múku a cukor, no existuje veľa spôsobov, ako recept zjednodušiť. Pridanie lieskovoorieškovej nátierky namiesto masla je jedným z nich – cesto je hotové za chvíľu a výsledok je krásne vláčny a plný chuti.

Brownies a fantázia? Ide to dokopy

Ak radi experimentujete, tento dezert je ako stvorený pre vás. Dá sa ozvláštniť takmer čímkoľvek: arašidovým maslom, jemným karamelom, štipkou kávy, kúskami pistácií či vlašských orechov, vanilkou alebo bielou čokoládou. Existujú dokonca aj bezlepkové, vegánske či úplne bezcukrové varianty.

Brownies sa dobre uplatnia aj v modernej cukrárčine – či už ako základ jednoduchého tortového korpusu, alebo v podobe „pol na pol“ kombinácie s cheesecakom. A to nehovoríme ani o vrchnej vrstve, ktorá môže vyzerať zakaždým inak: čokoládová alebo karamelová poleva, džem podľa chuti, vanilkový krém… A keď ich chcete povýšiť na dezert pre dospelých, stačí pridať kakaovo-rumový maslový krém. Najobľúbenejším doplnkom však stále ostáva kopček kvalitnej zmrzliny.

Recept na nutellové brownies

Suroviny:

  • 300 g lieskovoorieškovej nátierky (napr. Nutella)
  • 2 vajcia
  • 50 g horkej čokolády
  • 40 g hladkej múky
  • 15 g kakaa

Na ozdobenie:

  • posekané lieskové orechy
  • trocha lieskovoorieškovej nátierky

Postup prípravy:

  1. Do väčšej misy vložte lieskovoorieškovú nátierku spolu s vajcami a premiešajte, aby vznikla hladká zmes.
  2. Prisypte múku, kakao a na drobno nasekanú čokoládu. Miešajte, kým nevznikne jednotné, hustejšie cesto.
  3. Menšiu formu (približne 20 × 20 cm) vystlite papierom na pečenie a rovnomerne do nej rozotrite pripravené cesto.
  4. Formu odložte približne na pol hodiny do chladničky – povrch mierne stuhne a pri pečení sa vytvorí pevnejšia vrstva.
  5. Rúru si rozohrejte na 175 °C bez teplovzduchu a pečte asi 15 minút.
  6. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, až potom ho nakrájajte na menšie štvorce.
  7. Pred podávaním môžete jednotlivé kúsky potrieť tenkou vrstvou lieskovoorieškovej nátierky a posypať posekanými orechmi.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy: ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.