- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Od doby čo som našla tento recept, už kysnuté knedle nerobím. Tieto sú lepšie a rýchlejšie
Od doby čo som našla tento recept, už kysnuté knedle nerobím. Tieto sú lepšie a rýchlejšie
reklama:
Na internete sú desiatky, možno stovky receptov na to, ako urobiť tie najlepšie chutné knedle k mäsu a kapuste, ale žiadny z nich nie je ako tento…
Zabudnite na kysnuté knedle, pretože tieto sú naozaj chutné, zaberú menej času a celá rodina si ich zamiluje tak, že už iné chcieť nebude.
Každý vieme, že knedlík je varený pokrm vyrobený z cesta, ale každé cesto sa vždy niečím líši. Každá naša babička dávala do cesta iné ingrediencie a tak je to aj dnes. Každý knedlík chutil, chutí a vždy bude chutiť odlišne.
V čom je teda čaro práve tohto receptu? Pozrite sa s nami na ingrediencie a postup a sami uvidíte.
Ingrediencie:
- ½ kg hrubej múky
- 2 vajcia
- 1 kg zemiakov
Postup:
- Vezmeme zemiaky, ošúpeme ich a odrežeme všetky hnedé bodky, aby boli naozaj čisté.
- Teraz ich dáme do hrnca s vodou a privedieme k varu.
- Ak ich necháte variť trochu dlhšie, tak to ničomu nevadí.
- Zemiaky naďalej sceďte a rozšťúchajte na kašu.
- Teraz pridáme vajíčka a múku a spracujeme cesto do tvaru, ktorý je klasický pre knedle.
- Teraz stačí vziať potravinovú fóliu a celú šišku knedle zabalím tak, aby cesto držalo tvar.
- Na koncoch odporúča zviazať, aby cesto nevyzeralo a bolo naozaj pevne fixované vo fólii.
- Teraz dáme knedle do hrnca s vodou a varíme 20 minút.
- Knedle by mali samy vyplávať hore.
Skúste aj Vy tento recept na knedle a dajte vám vedieť, ako Vám chutili.
reklama: