Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ovocná želé torta – nepečená

P1110404.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
reklama:
pôvodne sa mi ju ani veľmi nechcelo robiť (bola som unavená), ale dcéra kúpila sirup, tak som si ho aspoň otestovala, no a musím povedať, že je „fáákt huustýý“ :))… a tento jahodový pre deti bol dokonca bez chémie… už rozmýšľam že ho niekedy skúsim (ale v inej príchuti) na punčové rezy 🙂

Potrebujeme:

  • BB keksy (ja som dala kakaové)
  • čerstvé ovocie (ja som dala jahody, maliny, černice a banány)
  • otváracia tortová forma (moja má 22cm)

Želé pena:

  • 200ml jahodového sirupu Sodastream goodness for kids
  • 20g práškovej želatiny
  • 100ml vody
  • 200g kyslej smotany alebo hustého smotanového jogurtu
  • 250ml smotany na šlahanie
  • práškový cukor podľa chuti

Postup:

Postup je úplne jednoduchý. Na dno tortovej formy si naukladám BB keksy, snažím sa vyplniť celé dno. Podľa potreby si keksíky rozkrájam zúbkovaným nožom na trojuholníky. Ovocie naukladám na keksy tak, aby pekne vyniklo na reze. Opatrne zalejem želé-penou a dám do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc, aby keksíky odvlhli. Hotovo. Krájam až po stuhnutí (nožom opatrne prejdem po obvode formy a formu otvorím – ja mám silikonové boky, takže mi to ide pekne). Pri servírovaní si pomáham nožom a servírovacou lopatkou.

Želé pena:

Najskôr si dám nabobtnať želatinu do 100ml vody minimálne na 30 min. Vyšľahám si  šlahačku. Želatinu zahrejem tak, aby bola tekutá (nevariť!). Sirup zmiešam s kyslou smotanou alebo jogurtom a zašľahám teplú želatinu. Nakoniec zašlahám vyšlahanú šlahačku. Pozor strieka to – odporúčam použiť misku s krytom. Ochutnám a keď treba, tak dosladím. Ja som nesladila vôbec, sirup bol dosť sladký.
 Sirup si môžete nakombinovať podľa ovocia (k jahodám jahodový, k broskyniam broskyňový a pod). Ak nemáte tento konkrétny sirup odporúčam dať nejaký kvalitný bez chémie, alebo čerstvú ovocnú šťavu.
Recepty 31.jpg

Za tento recept ďakujeme úžasnému blogu  RECEPTY Z MOJEJ KUCHYNE A ZÁHRADY, kde nájdete viac mňamiek!

Originál recept TU

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.