Palacinky bez múky. Úžasne ľahké, hotové bleskom a tá fantastická chuť
Už len vyprážanie
Vďaka banánu nie je potrebné cesto na palacinky nijako dosladzovať, respektíve pridávať doň ešte akékoľvek sladidlo. Sladkú chuť potom môžete pekne dohnať čerstvým lesným ovocím alebo kvapkou medu na ozdobenie palaciniek. Pripravte si nepriľnavú panvicu, pokvapkajte ju olejom a rozpáľte. Vlejte na ňu palacinkové cesto, vytvarujte palacinku s požadovanou hrúbkou, stiahnite na stredný plameň a prikryte pokrievkou. Akonáhle sa bude zdať, že palacinka začína byť hotová aj z vrchu, odklopte pokrievku a palacinku opatrne obráťte. Rovnakým systémom pokračujte s každou ďalšou palacinkou, kým budete mať cesto.
Miesto banánu puding
Pokiaľ vám ide hlavne o bezlepkový variant, môžete ešte vyskúšať lahodné palacinky prevoňané vanilkou. Pripravte si 140 mililitrov mlieka, jedno vrecko pudingu s pravou vanilkou, 2 celé vajcia a 2 polievkové lyžice jemného tvarohu. Postup nemôže byť jednoduchší. Zmiešajte všetky ingrediencie v mise, vytvorte kompaktnú hmotu bez hrudiek a pracujte s nimi ako s klasickými palacinkami. Vďaka škrobu z pudingu sa s nimi pracuje ľahko a nelámu sa. Sladkú chuť dolaďte čerstvým ovocím a napríklad javorovým sirupom alebo medom.