Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Panko strúhanka: Tajomstvo dokonalej chrumkavosti

Panko strúhanka: Tajomstvo dokonalej chrumkavosti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Panko strúhanka: Tajomstvo dokonalej chrumkavosti Foto: depositphotos.com
reklama:

Panko strúhanka je špeciálny druh strúhanky, ktorý sa vyrába zo svetlého chleba bez kôrky. Na rozdiel od klasickej strúhanky má väčšie a vzdušnejšie vločky, čo zaisťuje lepšiu chrumkavosť a menšiu absorpciu oleja pri vyprážaní. Tento produkt pochádza z japonskej kuchyne, kde je obľúbený pre svoju schopnosť vytvoriť lahodne chrumkavý obal na jedlách.

Ako využiť panko strúhanku v kuchyni

Panko strúhanku dnes nájdete v mnohých supermarketoch, no vďaka jej vyššej cene si ju niektorí radšej pripravujú doma.

Možnosti jej použitia sú naozaj široké:

  • Výborne sa hodí na obaľovanie mäsa, rýb, syrov, zeleniny či húb. Najčastejšie sa používa na prípravu dokonale chrumkavých kreviet.
  • Dá sa využiť ako posýpka na zapekané jedlá, napríklad cestoviny či zeleninu, pričom jej chrumkavosť dodá pokrmu nový rozmer.
  • Skvele sa hodí na vytvorenie bylinkovej krusty na pečených rybách, najmä lososovi.
  • Opražená na masle a jemne osladená môže byť zaujímavým doplnkom k ovocným knedličkám alebo môže nahradiť tradičnú posýpku na koláčoch.
  • V krajnej núdzi sa dá použiť aj na zahustenie omáčok a polievok alebo ako spojivo v mäsových guľkách, ale to sa neodporúča, pretože by sa stratila jej unikátna chrumkavosť.

Ak ešte nemáte skúsenosti s panko strúhankou, skúste ju použiť pri príprave vyprážaného patizónu. Výsledok vás určite prekvapí svojou dokonalou chrumkavosťou a jemnou textúrou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.