Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Panko strúhanka: Tajomstvo dokonalej chrumkavosti

Panko strúhanka: Tajomstvo dokonalej chrumkavosti
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Panko strúhanka: Tajomstvo dokonalej chrumkavosti Foto: depositphotos.com
reklama:

Panko strúhanka je špeciálny druh strúhanky, ktorý sa vyrába zo svetlého chleba bez kôrky. Na rozdiel od klasickej strúhanky má väčšie a vzdušnejšie vločky, čo zaisťuje lepšiu chrumkavosť a menšiu absorpciu oleja pri vyprážaní. Tento produkt pochádza z japonskej kuchyne, kde je obľúbený pre svoju schopnosť vytvoriť lahodne chrumkavý obal na jedlách.

Ako využiť panko strúhanku v kuchyni

Panko strúhanku dnes nájdete v mnohých supermarketoch, no vďaka jej vyššej cene si ju niektorí radšej pripravujú doma.

Možnosti jej použitia sú naozaj široké:

  • Výborne sa hodí na obaľovanie mäsa, rýb, syrov, zeleniny či húb. Najčastejšie sa používa na prípravu dokonale chrumkavých kreviet.
  • Dá sa využiť ako posýpka na zapekané jedlá, napríklad cestoviny či zeleninu, pričom jej chrumkavosť dodá pokrmu nový rozmer.
  • Skvele sa hodí na vytvorenie bylinkovej krusty na pečených rybách, najmä lososovi.
  • Opražená na masle a jemne osladená môže byť zaujímavým doplnkom k ovocným knedličkám alebo môže nahradiť tradičnú posýpku na koláčoch.
  • V krajnej núdzi sa dá použiť aj na zahustenie omáčok a polievok alebo ako spojivo v mäsových guľkách, ale to sa neodporúča, pretože by sa stratila jej unikátna chrumkavosť.

Ak ešte nemáte skúsenosti s panko strúhankou, skúste ju použiť pri príprave vyprážaného patizónu. Výsledok vás určite prekvapí svojou dokonalou chrumkavosťou a jemnou textúrou.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Súvisiace témy:

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.