- Mňamky-Recepty.sk
- Články
- inšpirácie
- Najlepšia pečená krkovička na cesnaku: Keď som ju vytiahla z rúry, všetkým okolo sa zbiehali sliny
Najlepšia pečená krkovička na cesnaku: Keď som ju vytiahla z rúry, všetkým okolo sa zbiehali sliny
reklama:
Neviete, čo s dnešným obedom? Nemáte chuť na večne opakované recepty a dali by ste si niečo, čo poriadne zasýti a pošteklí vaše chuťové poháriky?
Pripravte si najlahodnejšie pečenú krkovičku, po ktorej budete mať nebíčko v papuľke. Rýchly obed z bežných surovín pripravíte na jednom plechu bez množstva špinavých riadu. Šťavnaté kusy mäsa v chutnej omáčke sú dokonale dochutené a pripravené nesmierne rýchlo. Stačí vám len jeden plech na pečenie, pár ingrediencií a fantastické mäso s lahodnou šťavou máte na stole skutočne bez námahy.
Budeme potrebovať:
- 700 g bravčovej krkovičky
- 2 menšie cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- korenie na mäso
- soľ a korenie podľa chuti
- mletá červená paprika
- olej
- pár lyžíc kečupu (podľa chuti, môže byť aj pikantné)
Postup:
- Najprv si pripravíme mäso, ktoré nakrájame na približne rovnaké kusy. Následne ho vložíme na plech na pečenie, ktorý sme vymastili olejom. Potom k mäsu pridáme cibuľu, ktorú môžeme pokojne nakrájať na väčšie pásy.
- Potom pridávame všetky koreniny podľa chuti (soľ, korenie, sladkú červenú papriku, korenie na mäso). Pridáme pár lyžíc kečupu (približne 2 až 3 polievkové lyžice). Ak máte radi štipľavé, skvele sa hodí pikantné kečup alebo ku klasickému primiešajte aj štipľavú chilli omáčku.
- Mäso na záver polejeme olejom a na zmes ingrediencií prelisujeme strúčiky cesnaku. Všetko dobre zamiešame, aby sa korenie, cesnak a olej dostali všade a mäso bolo zo všetkých strán ochutené.
- Celá jednoduchá príprava je hotová. Plech prikryjeme alobalom. Mäso môžeme vložiť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme približne hodinu (kým nie je hotové podľa vašich predstáv).
Želáme vám dobrú chuť!
reklama: